"Bestia", limuzina presedintelui Obama ce va traversa Ierusalimul (Video)

Luni, 18 Martie 2013, ora 07:43
5437 citiri
"Bestia", limuzina presedintelui Obama ce va traversa Ierusalimul (Video)
Foto: Wired

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, isi va incepe miercuri vizita in Israel. Masurile de securitate sunt extreme, iar presedintele se va deplasa prin Ierusalim in limuzina sa, denumita "bestia", datorita faptului ca ea este o adevarata fortareata pe roti.

La Ierusalim, securitatea presedintelui american va fi asigurata de 5.000 de politisti care vor veghea pe tot traseul vizitei, scrie YNet News.

Coloana oficiala a presedintelui Obama va include doua limuzine, care costa 300.000 de dolari fiecare. Sistemul de securitate va fi format din oameni in uniforma, dar si din agenti ai serviciilor secrete.

Desi poporul american are o afinitate istorica de a-si vedea presedintii in limuzine decapotabile, aceste masini au fost scoase in urma asasinarii presedintelui John Kennedy din anul 1963.

"Bestia", schimbarea cea mai recenta, dar si cea mai importanta din cadrul procedurilor de securitate prezidentiale, a fost dezvaluita in anul 2008 cu ocazia primului mandat al presedintelui Obama.

Atunci, presedintele american a remarcat asemanarile limuzinei cu un avion Boeing. Masina este perfect etansa si protejata de arme chimice si biologice. Ferestrele sunt anti-glont, usile sunt construite dintr-un aliaj de otel, titan si portelan.

In plus, rezervorul de combustibil este armat, barele de protectie sunt dotate cu senzori, camere video si dispozitive pentru lansarea gazelor lacrimogene.

Anvelopele pot functiona in continuare chiar si in cazul in care sunt gaurite. Bolidul este dotat cu rezervoare de oxigen, rezerve de sange pentru cazuri de urgenta si mijloace de stingere a incendiilor.

Vizita presedintelui Obama dureaza 48 de ore

La aceasta vizita in Israel s-au realizat diverse scenarii impreuna cu Secret Service-ul american, care au inclus simularea mai multor amenintari posibile, de la o tentativa de asasinat pana la o perturbare generala a ordinii publice.

"Aceasta este o vizita de 48 de ore, dar pregatirile au necesitat mai mult de o luna. Nu exista posibilitatea comiterii unor erori", a declarat generalul de brigada Nissim Mor, seful politiei locale.

In afara primei structuri de aparare a presedintelui Obama formata din ofiteri de politie si de securitate, mai exista si un al doilea cerc de agenti ai Secret Service.

Presedintele Obama va face drumul de la aeroportul international Ben Gurion pana la Ierusalim pe calea aerului, zburand cu elicopterul Marine One. Presedintele american este deservit de o flota de 28 de elicoptere Blackhawk, fiecare dintre ele costand 15 milioane de dolari.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#bestia limuzina presedintele Obama, #masina presedinte SUA video, #vizita presedinte Obama Israel, #limuzina secreta presedinte SUA , #presedinte SUA