Casa Alba isi pune cenusa in cap dupa ce Obama a ratat Marsul solidaritatii de la Paris

Autor: Ana Ilie
Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 08:04
7315 citiri
Casa Alba isi pune cenusa in cap dupa ce Obama a ratat Marsul solidaritatii de la Paris
Foto: Washington Post

Casa Alba a fost nevoita sa isi admita greseala dupa ce presedintele Barack Obama, vicepresedintele Joe Biden sau alti inalti oficiali americani nu au participat la Marsul solidaritatii de la Paris, de duminica. Peste 40 de sefi de stat au marsaluit la Paris impotriva terorismului.

"Este corect sa afirmam ca ar fi trebuit sa trimitem pe cineva de rang mai inalt", a recunoscut purtatorul de cuvant Josh Earnest, luni, in conditiile in care singurul american important de la mars a fost ambasadorul SUA la Paris, scrie NBC.

Earnest a tinut totusi sa precizeze ca marsul a fost initiat vineri seara si nu a fost timp suficient pentru a organiza dispozitivul de securitate necesar pentru ca Barack Obama sa se deplaseze in public. Marsul, la care au participat 3,5 milioane de cetateni, a reprezentat "un risc semnificativ de securitate", a explicat Earnest.

Presedintele Obama a fost criticat pentru ca nu a participat in persoana la mars si nici nu a trimis alt inalt oficial. Criticii spun ca liderul de la Casa Alba datora Frantei, aliat SUA, mai multa solidaritate. In plus, trebuia, spun ei, sa transmita un mesaj extremistilor violenti, anume ca SUA nu se vor lasa infrante.

John Kerry merge la Paris

Tot luni, un alt personaj vizat de aceste critici, secretarul american de Stat, John Kerry, a anuntat ca se va deplasa in cursul saptamanii curente la Paris. In plus, acesta considera ca fiind nefondate criticile privind absenta oficialilor americani la marsul anti-terorism de duminica din Paris.

Aflat in orasul indian Ahmedabad, inainte de vizita presedintelui Barack Obama in India, in cursul acestei luni, Kerry a aratat ca si-a dorit sa fie prezent la Paris, insa vizita sa in India era planificata de foarte mult timp.

Intrebat in legatura cu criticile aduse Administratiei Obama pentru ca niciun oficial de rang inalt nu a luat parte la marsul de solidaritate cu victimele atacurilor de la Paris, Kerry a sustinut ca sunt nefondate, "intrucat asistentul secretarului de Stat, Victoria Nuland, a fost acolo si a marsaluit, ambasadoarea noastra a fost acolo si a marsaluit, multi oameni de la ambasada au fost acolo si au marsaluit".

Nuland a marsaluit insa la Washington intr-o manifestare similara cu cea de la Paris, atrage atentia sursa citata.

Kerry a subliniat ca va merge in aceasta saptamana in Franta pentru a reafirma solidaritatea SUA cu cel mai vechi aliat al sau.

Mars istoric in Franta. Aproape 3,7 milioane de oameni pe strazi - imagini impresionante (Galerie Foto)

Aproximativ 3,5 milioane de oameni au participat, duminica, la un mars al solidaritatii in Franta. Numai in Paris au iesit pe strazi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului.

Manifestatia din Paris, organizata in memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise saptamana trecuta in Franta, a adunat aproximativ 50 de lideri straini, printre care si presedintele roman Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Barack Obama scuze Mars Solidaritate, #Obama scuze Mars Paris , #presedinte SUA
Comentarii
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5
Poza copilul
copilul
rank 1
astia nu au mers,ca sa nu vomite pa iei,caricaturistul ala,care l-au