Republicanii blocheaza initiativa lui Obama de a taxa bogatii cu 30%

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 14:13

   

Republicanii blocheaza initiativa lui Obama de a taxa bogatii cu 30%
Republicanii din senatul american au respins una dintre cele mai importante intiative ale presedintelui Barack Obama, in plina campanie electorala, aruncand in aer o propunere legislativa a democratilor prin care bogatii Americii urmau sa fie taxati cu cel putin 30% din venitul anual.

Cu 51 de voturi contra si 45 pentru, legea supranumita "Buffett rule" (dupa investitorul Warren Buffett, care s-a plans ca plateste taxe mai mici decat secretara sa), a picat in Senat, intr-o miscare menita a aduna voturi si a pune intr-o lumina proasta senatorii care candideaza anul acesta, scrie Guardian.

Obama a criticat votul din Senat, acuzand ca "este de-a dreptul gresit ca milioane de americani din clasa de mijloc sa plateasca taxe reprezentand o cota mai mare din veniturile lor, comparativ cu milionarii si miliardarii".

Republicanii s-au aparat, insa, spunand ca legea este o tactica a democratilor, menita sa distraga atentia de la adevaratele probleme ale tarii.

Obama ceruse ca toti cei care castiga cel putin un milion de dolari pe an sa fie taxati cu cel putin 30% din venit. Aceasta intiativa s-a dovedit o mina de aur pentru ambele partide, inainte de alegerile prezidentiale si congresionale de anul acesta.Democratii au aruncat sageti in directia posibilului candidat republican la prezidentiale, Mitt Romney. Acesta a castigat 21 de milioane de dolari in 2012 si a fost taxat cu 15% din venit, situatie comparabila cu 2011, cand a castigat la fel de mult.

Republicanii au sesizat sansa de a acuza sustinatorii democrati ai initiativei ca cer marirea taxelor, chestiune ce va redirectiona o parte din banii cu care antreprenorii ar putea angaja mai multi muncitori.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1340 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Foarte bine!
Obama si-a asigurat deja al 2-lea mandat!
Carrandash
rank 3
....la...
...rufe murdare de spalat.
tr2006
rank 5
Republicanii isi bat cuie in propriul cosciug
Predictia mea este ca partidul asta dispare in 20 de ani daca nu se reformeaza masiv. Mai vorbim peste 20 de ani :)
Carrandash
rank 3
d'aia, cu aceeasi platforma,.....
...la alegerile din 2010, au castigat majoritatea in camera si o multime de locuri noi in senat.
tr2006
rank 5
o eroare din care oamenii se trezesc incet-incet
rata de aprobare a congresului e pe la 9%
Mariko
rank 3
Articol de trei...cirnati
Si comentariile la fel!
Democratii au respins propunerea lui Obama si a boului de Buffet!
In Senat sint 57 de democrati doi "independenti" (tot democrati si aia) si un loc liber (Kennedy) si 40 de Republicani.
Deci contra au fost 51, inseamna ca 11 Democrati au votat contra!
Obama si-a asigurat...pe dracu! Si-a asigurat locul de cel mai prost presendinte American...spre fericirea altui democrat de trei cirnati (Carter)
Carrandash
rank 3
degeaba-i explici ziaiureaistei....
...anutza lu' ilie cum ca republicanii NU au putut respinge intiativa lui obomba pentru simplul motiv ca sunt mai putini republicani in senat decat sunt toashii de partid democrati ai lui obomba. este evident ca sarmana ziaiureaista anutza lu' ilie nu este in stare sa priceapa chestia cu minoritatea din opozitie si majoritatea de la guvernare deoarece nu stie ce ie aia o minoritate si ce ie aia o majoritate. probabil ca anutza lu' ilie ar trebui sa se mai scoleasca si dupa aia sa practice meseria gazetareasca. cum insa anutza lu' ilie este o revidicista cu gogomaniile pe care le pubica, este evident ca ceva este putred in ...ziaremarca.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor