Important donator al campaniei lui Obama, acuzat de frauda

Autor: Ana Ilie
Luni, 02 Aprilie 2012, ora 12:11
1566 citiri
Important donator al campaniei lui Obama, acuzat de frauda

Un important donator al campaniei de realegere a presedintelui american, Barack Obama, a fost acuzat de excrocarea unui om de afaceri si de asumarea unei identitati false. Este o evolutie care da noi batai de cap campaniei lui Obama, care nu este la prima suspiciune privind donatorii.

Donatoarea newyorkeza, Abake Assongba, si sotul ei, au contribuit cu peste 50.000 la campania de realegere a lui Obama, transmite Fox News.

Insa Assongba este nevoita sa se apere intr-un proces civil in Florida, in care este acuzata ca a furat peste 650.000 de dolari, cu care si-a cumparat o locuinta de lux in acest stat.

Obama este singurul candidat la prezidentiale care a facut publice datele donatorilor sai. Nu este insa o intreprindere plina doar de beneficii: luna trecuta, campania lui Obama a returnat 200.000 de dolari lui Carlos si Alberto Cardona, al caror frate este cautat de autoritatilor mexicane in legatura cu traficul de droguri.

Assongba se numara pe listele lu Obama, in categoria celor care s-au oferit voluntar sa stranga fonduri. Assongba si sotul ei, Anthony J.W. DeRosa, au o organizatie caritabila ce distribuie rechizite scolare si mancare in Benin, Africa.

In procesul din Florida, afaceristul elvetian Klaus-Werner Pusch o acuza pe Assongba ca, in 2009, l-a pacalit cu ajutorul unui e-mail mincinos, dandu-se drept functionar bancar, dupa care a utilizat banii pentru a-si achizitiona o locuinta de lux.

In acelasi timp, Assongba are si un lung sir de datorii - un fost proprietar al locuintei inchiriate de ea ii cere 10.000 de dolari, chirie restanta la apartamentul din care a fost evacuata pentru neplata.

DeRosa sustine ca acuzatiile care i se aduc sotiei sale sunt nefondate.

Obama a strans peste 120 de milioane de dolari pentru campania sa de realegere, fara a pune la socoteala milioanele din partea Partidului Democrat.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Barack Obama campanie donator frauda, #Obama campanie realegere donator frauda , #presedinte SUA