Intalnire de gradul trei: Obama in fata cu Ahmadinejad, Karzai, Abbas si Medvedev

Luni, 22 August 2011, ora 16:50
2665 citiri
Intalnire de gradul trei: Obama in fata cu Ahmadinejad, Karzai, Abbas si Medvedev

Adunarea Generala ONU isi va tine reuniunea anuala la New York, in 21 septembrie 2011. Toti ochii lumii vor fi atintiti asupra Adunarii Generale din Statele Unite, cand va avea loc o intalnire de gradul trei intre presedintele american, Barack Obama si alti lideri importanti ai lumii.

Surse ONU confirmat, potrivit WorldNetDaily, faptul ca presedintele SUA, Barack Obama va participa alaturi de presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, al Afganistanului, Hamid Karzai, al Rusiei, Dmitri Medvedev, al Frantei, Nicolas Sarkozy si premierul Marii Britanii, David Cameron.

Liderul palestinian, Mahmoud Abbas intentioneaza, de asemenea, sa se deplaseze la New York, pentru a se intalni cu Ahmanidejad, care il va ajuta sa faca presiuni asupra Adunarii Generale a ONU, pentru recunoasterea statului Palestina.

O astfel de mutare ar putea costa Autoritatea Palestiniana aproape 1 miliard de dolari. La inceputul acestei veri, Congresul american a votat suspendarea oricarei viitoare asistente financiare din partea SUA pentru Autoritatea Palestiniana, in cazul in care aceasta ar inainta propunerea independentei statului palestinian, la ONU.

Campania palestiniana a devenit atat de controversata, astfel incat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a decis sa-si faca o rara aparitie la Adunarea Generala.

Ahmadinejad considera o "oportunitate" pentru Teheran pentru a inlocui Washingtonul, ca putere majora in Orientul Mijlociu. Presedintele Abass, al Autoritatii Palestiniene spera ca Iranul sa ofere ajutor guvernului sau.

Dar problema Israel-Palestina este doar unul dintre punctele de conflict dintre Washington si Teheran. Aproximativ in acelasi timp, cand liderul iranian soseste la New York, Teheranul este pe punctul de a porni una dintre cele mai mari centrale nucleare din lume.

Construita de Rusia, centrala nucleara va fi printre primele 20 de centrale din lume, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie Atomica. Iranul continua sa ignore avertismentele si sanctiunile Consiliului de Securitate ONU, care a acuzat Republica Islamica de realizare a unui program nuclear.

Vizita lui Ahmadineajd la New York va veni dupa aniversarea a 10 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Un alt potential "punct fierbinte" pentru Casa Alba si pentru presedintele Obama, ar putea fi prezenta presedintelui afgan, Hamid Karzai. Obama si Karzai au diferente de opinii serioase, cu privire la viitorul prezentei americane in regiune.

O intrebare cheie este cine va reprezenta Libia? Cu doi ani in urma, colonelul Muamar Ghaddafi a reprezentat "o pata" pentru Adunarea Generala, cand el si-a intins cortul in interiorul cladirii misiunii ONU, de la New York.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...