Limuzina lui Obama s-a stricat in Israel - alimentata cu benzina in loc de motorina

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 22:13
8034 citiri
Limuzina lui Obama s-a stricat in Israel - alimentata cu benzina in loc de motorina
Foto: CNN

Limuzina oficiala care il astepta pe presedintele american Barack Obama in Israel, unde acesta se afla intr-o vizita oficial, s-a stricat, dupa ce soferul a alimentat-o cu benzina, in loc de motorina, cum ar fi trebuit, potrivit unei surse oficiale citate de CNN.

Concret, "Bestia", asa cum este supranumita limuzina, nu a vrut sa porneasca si a trebuit remorcata. Incidentul s-a produs cu cateva ore inainte de sosirea lui Barack Obama in Israel, asa ca liderul de la Casa Alba a fost asteptat de o alta limuzina similara.

"Am intampinat probleme mecanice cu una dintre masini", i-a declarat un purtator de cuvant al Secret Service, Edwin Donovan, unui reporter ce calatorea cu Obama. "Nu cunoastem cauza", a mai spus acesta, citat de CNN.

El nu a putut confirma, dar nici infirma informatia conform careia limuzina a fost alimentata cu benzinja in loc de motorina. "De aceea aducem cu noi mai multe vehicule", a explicat acesta.

Proprietarul unui firme de tractari a povestit cum a fost sunat de consulatul american pentru a remorca limuzina in Ierusalim, pentru ca aceasta nu pornea.

Vehiculele oficiale sunt de obicei trimise inainte catre destinatiile unde Obama urmeaza sa ajunga. In Israel, Obama face opriri la Tel Aviv si Ierusalim, urmnd sa ajunga si la Ramallah, in West Bank.

In ceea ce priveste imuzina incapatanata, aceasta este un Cadillac care cantareste 8 tone. Exista mai multe copii pentru aceasta masina, folosite pentru a-l transporta pe Obama in Washington, dar si in calatoriile in afara orasului.

Automobilul este perfect etans si ofera protectie in fata armelor chimice si biologice. Ferestrele sunt anti-glont, usile sunt construite dintr-un aliaj de otel, titan si portelan.

"Bestia", limuzina presedintelui Obama ce va traversa Ierusalimul (Video)

In plus, rezervorul de combustibil este armat, barele de protectie sunt dotate cu senzori, camere video si dispozitive pentru lansarea gazelor lacrimogene.

Anvelopele pot functiona in continuare chiar si in cazul in care sunt gaurite. Bolidul este dotat cu rezervoare de oxigen, rezerve de sange pentru cazuri de urgenta si mijloace de stingere a incendiilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#limuzina Obama stricat Israel, #limuzina prezidentiala stricata Israel, #limuzina Obama benzina motorina, #masina Obama stricat Israel , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Doreleee! Treci, bă, acasă, băăă!