Lucruri pe care Obama nu le poate controla si care l-ar putea "ingropa"

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 08:29
3167 citiri
Lucruri pe care Obama nu le poate controla si care l-ar putea "ingropa"
Foto: Arhiva

Mai sunt cinci luni pana la ziua alegerilor prezidentiale din Statele Unite si, potrivit fostului purtator de cuvant al Casei Albe, in perioada lui Bill Clinton, Georges Stephanopoulos, s-ar putea intampla cateva lucruri care ar putea torpila de-a dreptul campania electorala a actualului presedinte.

Barack Obama ar fi in pericol sa piarda alegerile, in cazul in care s-ar intampla lucruri pe care nu le poate controla, scrie Stephanopoulos, pentru portalul Yahoo!.

La ora actuala comentator politic al postului de televiziune ABC News, Georges Stephanopoulos il citeaza pe unul dintre membrii campaniei electorale, care a afirmat: "Lucrurile care ne ingrijoreaza sunt cele pe care nu le putem controla".

In fruntea listei acestor pericole se afla, asa cum era si de asteptat, economia SUA. Multi cred ca Obama nu are suficienta putere pentru a-i convinge pe cei care detin controlul - adica membrii Congresului. Acestia n-au nici o intentie sa treaca proiecte legislative majore pana in noiembrie.

Algerile din Grecia: La 17 iunie, alegatorii din Grecia vor decide daca mai raman sau nu in zona euro. Hotararea lor ar putea avea un impact mai mare asupra campaniei lui Obama decat orice altceva s-ar intampla pe plan intern.

Ben Bernanke: Presedintele Rezervei Federale americane depune marturie in fara Congresului si nu se stie ce masuri economice va anunta, pentru stimularea economiei. Iar Obama nu-l poate influenta.

Israelul si Iranul: Va ataca premierul israelian, Benjamin Netanyahu, Iranul, pana la 6 noiembrie? Daca face acest lucru, ar putea "ingropa" putinele lucruri pozitive din economie: petrolul si pretul gazelor.

Bill Clinton: Fostul presedinte este si un atuu si un dezavantaj pentru Obama. In primul rand nu de putine ori, in timpul campaniei electorale, fostul presedinte s-a opus actualului, dar in acelasi timp l-a sustinut, in alte privinte. Pentru Obama, reactiile lui Clinton sunt periculoase, avand in vedere ca fostul sef al Casei Albe continua sa-si mentina influenta politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Obama campanie electorala, #Obama riscuri campanie electorala, #Obama Bill Clinton , #presedinte SUA