NASA nu mai trimite oameni pe Luna

Luni, 14 Iunie 2010, ora 12:46
6297 citiri
NASA nu mai trimite oameni pe Luna
Foto: aerotest.tamu.edu

Agentia Nationala pentru Aeronautica si Spatiu din Statele Unite (NASA) a oprit constructia rachetelor si a navelor spatiale care urmau sa duca astronauti inapoi pe Luna, abandonandu-si astfel cel mai recent program de aselenizare umana.

NASA a luat aceasta decizie in pofida opozitiei Congresului, care a acuzat administratia Presedintelui Barack Obama ca vizeaza terminarea programului Constellation fara consimtamantul legislativului, scrie Times Online.

Programul Constellation se dorea a fi o continuare a celei mai mari realizari tehnologice a SUA, prima aselenizare din 1969, si presupunea noi expeditii pe Luna, Marte si mai departe in Univers.

Insa, in februarie, Presedintele Obama a propus abandonarea proiectului, motivand ca "si-a depasit bugetul, este in urma programului si nu aduce nici o inovatie", idee care s-a lovit de opozitia Congresului.

Seful NASA, generalul Charlie Bolden, numit de Obama in fruntea Agentiei, i-a anuntat acum pe antreprenorii aerospatiali despre o reducere a costurilor legate de proiectul Constellation, estimate la un miliard de dolari. Sursa citata scrie ca efectul acestei masuri va fi incetarea programului Constellation si concedierea sau transferul oamenilor implicati in el.

Programul Constellation a luat nastere in 2004, din dorinta Presedintelui SUA de la acea vreme, George W Bush, de a retrimite cosmonauti americani pe Luna pana in 2020, ca un prim pas spre o misiune umana pe Marte, pana in 2030.

De atunci si pana in prezent, Statele Unite au cheltuit pe acest proiect peste 9 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#NASA colonizare luna, #Obama Barack, #spatiu cosmic , #presedinte SUA