Obama a avut la scoala note mai mici ca Bush Jr?

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 23 Mai 2012, ora 14:37
4324 citiri
Obama a avut la scoala note mai mici ca Bush Jr?

Presedintele american, Barack Obama, este prezentat de sustinatorii sai si presa acolita in general drept cel mai destept barbat care a avut vreodata functia de sef al SUA.

Cu toate acestea, refuzul sau de a face publica foaia matricola, recunoasterea faptului ca avea deficiente ca student si chiar si frecventele sale greseli, pana si in domeniul sau de specializare, dreptul constitutional, au ridicat semne de intrebare cu privire la asa-zisa sa inteligenta.

O ancheta a Breitbart News, citata de Fox News, releva ca notele lui Obama, precum si rezultatele obtinute la terminarea liceului, in cadrul examenului Scholastic Aptitude (SAT), ar putea fi chiar mai mici decat ale predecesorului sau, George W. Bush, care nu a fost laudat, in timpul celor doua mandate, pentru inteligenta sa.

Astfel, elevii care au intrat la Columbia College in toamna lui 1981, printre care si Obama, au fost unii dintre cei mai slabi din ultima vreme, spuneau la vremea respectiva oficialii institutiei de invatamant.

Intr-un articol din Columbia Spectator, din 18 noiembrie 1981, se arata ca: "Pe hartie, cel putin, calitatea studentilor acceptati [prin transfer] a scazut, la fel ca si numarul cererilor, spun oficialii".

Autorul articolului, care ii citeaza pe adjunctul responsabilului cu admiterea, Robert Boatti, si pe decanul colegiului, Arnold Collery, continua: "Boatti a dat vina pentru scaderea numarului de cereri de transfer pe politica colegiului de a cere studentilor transferati sa participe la cursurile aflate in curicula sa de baza si pe limitarea ajutoarelor financiare disponibile pentru acestia".

Autorul adauga ca "majoritatea" elevilor transferati ajung aici de la colegii din regiunea New York, de la colegii de stat, in niciun caz de la cele mai importante scoli americane. "Chiar si cei mai nefericiti oameni nu se transfera de la Harvard", a spus Boatti.

In ceea ce priveste notele si alti indicatori ai performantei academice, cererile celor care doreau sa se transfere "nu ies in evidenta asa cum se intampla inainte", a confirmat si decanul Collery.

Media notelor obtinute la SAT la probele de matematica si citire de catre aplicantii pentru transfer era de 1.100, si media scolara la fostele scoli de 3.0, a precizat Boatti. Comparativ, elevii din primul an de la colegiu aveau o medie la SAT cu cel putin 100 de puncte mai ridicata.

Doar 450 de studenti au cerut transferul la Columbia College in 1981 si 67 au fost admisi. Daca notele lui Obama la SAT sunt apropiate de media elevilor transferati la Columbia in toamna lui 1981, inseamna ca acesta a avut o performanta scolara mult scazuta comparativ cu George W. Bush, care a obtinut 1.206 din 1600 de puncte posibile la SAT.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...