Obama a semnat reducerile de buget - efecte dure asupra economiei SUA (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 02 Martie 2013, ora 10:48
3625 citiri
Obama a semnat reducerile de buget - efecte dure asupra economiei SUA (Video)

Presedintele american, Barack Obama, a semnat vineri, fara convingere, reduceri bugetare de 85 de miliarde de dolari, dupa ce a dat vina pe republicani ca au refuzat sa opreasca taierile.

Obama s-a conformat obligatiilor sale legale, dand unda verde taierilor automate, fara discriminare, in bugetele de cheltuieli din aparare si domenii interne, scrie France24.

Presedintele american a dat vina pe republicani ca au refuzat sa inchida portitele legale utilizate de bogati si corporatii si ca nu au dorit ca austeritatea sa fie tintita asupra unor domenii specifice. In opinia sefului de la Casa Alba, ar fi fost necesara o abordare "mai echilibrata" a reducerii deficitului bugetar.

"Nu sunt dictator. Sunt presedinte", a spus Obama, aratand ca nu-i poate obliga pe republicani sa faca "ce trebuie".

"Aceste taieri ne vor afecta economia, ne vor costa locuri de munca si pentru a indrepta situatia trebuie ca ambele parti sa poata sa faca compromisuri", a mai aratat Obama. In opinia sa, taierile bugetare sunt "stupide" si "ne-necesare".

Taierile fara discriminare vor afecta economia inca fragila a SUA, vor costa un milion de locuri de munca si vor afecta pregatirea militara. Atat democratii cat si republicanii considera ca taierile bugetare aprobate vineri de Obama sunt un instrument brutal de reducere a cheltuielilor, intrucat nu disting intre programele esentiale si cele risipitoare.

Noul Secretar al Apararii, Chuck Hagel, a avertizat ca taierile de aproximativ 46 de miliarde din bugetul Pentagonului vor afecta capacitatea armatei de a-si indeplini misiunile.

Potrivit planului de reducere bugetara, 800.000 de angajati civili ai departamentului Apararii vor intra in concediul obligatoriu o zi pe saptamana si marina va reduce din deplasari. Detasarea unui al doilea portavion in Golful Persic a fost deja anulata.

Contractorii din Aparare ar putea fi nevoiti sa dea afara personal si unele programe federale din sanatate ar putea fi, de asemenea, afectate.

Taierile vor afecta si educatia pentru copiii cu nevoi speciale si cresa pentru copiii din familii defavorizate. Parcurile nationale s-ar putea inchide si timpul de asteptare ar putea creste la cateva ore la posturile de vama din aeroporturi.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Barack Obama taieri bugetare, #Barack Obama reduceri cheltuieli, #reduceri buget efecte economia SUA , #presedinte SUA