Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Obama, avertisment pentru Putin: SUA reprezinta cea mai puternica natiune din lume

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 10:02
9362 citiri
Obama, avertisment pentru Putin: SUA reprezinta cea mai puternica natiune din lume
Foto: redstatereport.com

Presedintele american Barack Obama l-a avertizat pe Vladimir Putin sa nu cumva sa trimita trupe militare in Ucraina, in caz contrar va suporta sanctiuni si mai dure.

Obama a spus ca Rusia este numai "o putere regionala", care se chinuie sa concureze cu Statele Unite, care au o influenta globala, relateaza The Independent.

In contextul in care puterile vestice au fost criticate pentru sanctiuni prea usoare asupra Rusiei pe fondul anexarii Crimeii, Barack Obama a subliniat ca America este "cea mai puternica natiune din lume" si ca multe state vor ca SUA sa preia controlul in ceea ce priveste rezolvarea crizelor globale, cum ar fi conflictul din Siria.

Obama: SUA si aliatii lor sunt decisi sa faca Rusia sa plateasca

Obama a facut declaratiile la summit-ul Securitatii Nucleare de la Haga, adaugand ca Rusia isi ataca tarile vecinne din slabiciune, nu din putere. El a fost intrebat daca Rusia a devenit dusmanul geopolitic al Statelor Unite, sugerand ca tara condusa de Vladimir Putin nu se poate compara cu America.

"America are o multime de provocari. Dar Rusia e o putere regionala care isi ameninta unii dintre vecini nu din putere, ci din slabiciune. Noi avem o influenta considerabila asupra vecinilor nostri. Nu avem nevoie sa ii invadam pentru a avea o relatie de colaborare cu ei", a raspuns presedintele american.

Noi sanctiuni pentru Rusia: Lista rusilor pedepsiti de Obama

Atat Statele Unite, cat si Uniunea Europeana au amenintat ca vor inaspri sanctiunile asupra Rusiei daca incearca sa intensifice criza din Ucraina sau daca isi muta trupele mai departe de granita Crimeii.

SUA si UE au aplicat deja sanctiuni asupra mai multor persoane influente din Rusia, majoritatea cu implicatii in alipirea peninsulei in urma referendumului din 16 martie, insa acestea nu l-au impresionat pe Vladimir Putin, care continua sa critice puterile vestice.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Barack Obama Vladimir Putin, #Barack Obama sanctiuni Rusia, #SUA sanctiuni Rusia , #presedinte SUA