Obama, discurs privind Starea Natiunii: Despre Statul Islamic, Cuba si Rusia (Video)

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 08:04

   

Obama, discurs privind Starea Natiunii: Despre Statul Islamic, Cuba si Rusia (Video)
Presedintele american Barack Obama a solicitat Congresului, marti, sa autorizeze o folosirea fortei impotriva gruparii extremiste Statul Islamic. Obama are incredere ca America poate infrange teroristii "fara a fi tarata in alt razboi terestru, in Orientul Mijlociu".

In discursul privind Starea Natiunii, in fata Congresului reunit, Obama le-a solicitat republicanilor sa ii sustina strategia de "slabire si in cele din urma distrugere" a gruparii ce a ocupat teritorii in Irak si Siria, scrie Bloomberg.

In acelasi timp, Obama a promis ajutor rebelilor sirieni "moderati" si "oamenilor de oriunde care se opun ideologiei falimentare a extremismului violent".

"Acest efort necesita timp. Necesita concentrare. Dar vom reusi. Si acum, in aceasta seara, solicit Congresului sa demonstreze lumii ca suntem uniti in aceasta misiune prin adoptarea unei rezolutii de autorizare a folosirii fortei" impotriva Statului Islamic, a afirmat Barack Obama.

Discursul lui Obama vine in conditiile in care sondajele de opinie arata o schimbare in gandirea americanilor, care isi doresc, in numar tot mai mare, ca tara lor sa gestioneze mai ferm amenintarea extremistilor islamici.Multi dintre republicani se opun insa politicii externe a lui Obama, in special in Irak si Siria, spunand ca lipsa de fermitate a Administratiei a favorizat progresele Statului Islamic si altor entitati care reprezinta provocari la adresa securitatii tarii.

Congresul american si-ar dori sanctiuni suplimentare impotriva Iranului, spre exemplu. Obama a admis ca nu sunt garantii ca negocierile cu privire la programul nuclear iranian va avea succes. "Insa noi sanctiuni aprobate de acest Congres, in acest moment, vor garanta ca diplomatia esueaza si vor aliena America de aliatii sai, asa ca Iranul isi va reporni programul nuclear", a aratat liderul de la Casa Alba.

In ceea ce priveste alte chestiuni de politica externa, Obama a afirmat ca deschiderea catre Cuba "are potentialul de a pune capat unei istorii de neincredere". Presedintele Statelor Unite i-a indemnat pe alesii americani, in contextul normalizarii relatiilor dintre Washington si Havana, sa ridice embargoul economic impus Cubei.

Liderul SUA si-a exprimat si sprijinul pentru Ucraina in fata "agresiunii" ruse. America "sta puternica si unita cu aliatii nostri, in vreme ce Rusia este izolata, cu economia in haos".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4194 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
alcool
rank 4
q
astia din isil si boko nu pot fi distrusi decat printr-o ofensiva la sol.dar in urma unei ofensive la sol americanii vor avea pierderi uriase pt ca luptele se vor desfasura in orase.nu cred ca vom asista la asa ceva.
mcquin
rank 5
Fiti moderati ca sa va modelam...
Obama a promis ajutor rebelilor sirieni "moderati"
Poate cineva sa spuna ce este moderat in acesta parte a lumii si daca se poate trece usor acesta bariera,peste nopte putand devenii extremist?A nu fi moderat in islam nu insemna ca esti extremist,terorist atata timp cat omori in numele credintei.
SUA s-a mai "fript" de multe ori cu ajutorul dat moderatilor care s-au intors impotriva lor.
Cred ca o gandire de perspectiva nu rezolva actualitatea decat prin ajutorul direct fata de Bashar al-Assad,cel putin deocamdata.
Utilizator sters
obanana si starea natiunii cangrena a lumii....
o confruntare directa la sol cu proprii bastarzi nu se justifica dintr-un motiv foarte presant:lasitatea!!! motivul nr 2 este ca nu au ce jefuii si nu se merita sa mori degeaba in viziunea amerlocilor....motivul 3,fimul hollyowood nu "pacane"cu realitatea !!!
Stan
rank 5
Vezi bre Kaduev ca ai gresit localizarea cangrenei!
Vezi ca ai mai aproape unu care e presedinte pe viata si a reusit sa-si aduca tara la izolare, faliment, infractionalitate generalizata si alcoolism.
In USA se schimba anul asta presedintele CU SIGURANTA; sa speram ca vine unul si mai decis decat Obama, sa nu te bage in infarct, Doamne fereste!
Utilizator sters
@Stan
"In USA se schimba anul asta presedintele CU SIGURANTA" - Cu siguranta gresit. Presedintele se schimba la anu'.

"... e presedinte pe viata si a reusit sa-si aduca tara la izolare, faliment, infractionalitate generalizata si alcoolism" - Total gresit. Nici una din acuzele tale nu sunt valabile.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor