Obama: Este adevarat. SUA au subestimat Statul Islamic (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 29 Septembrie 2014, ora 09:29
3198 citiri
Obama: Este adevarat. SUA au subestimat Statul Islamic (Video)

Presedintele american, Barack Obama, a afirmat ca serviciile americane de informatii au subestimat faptul ca haosul politic din ultimii ani din Siria va produce un mediu propice dezvoltarii gruparii teroriste Statul Islamic.

"A devenit kilometrul zero pentru jihadistii din intreaga lume", a spus acesta intr-un interviu, potrivit Wall Street Journal.

Presedintele american a aratat ca Statul Islamic a atras fosti membri ai armatei lui Saddam Hussein din Irak. Acestia au contribuit cu o strategie militara mai soficsticata, ceea ce "le-a dat ceva capacitate militara traditionala, nu numai capacitate terorista".

Harta tarilor care declara razboi Statului Islamic, facuta publica - si Romania lupta cu jihadistii

Este "absolut adevarat", a admis Obama, ca SUA au subestimat capacitatea si vointa noului guvern irakian de a lupta impotriva Statului Islamic.

Statul Islamic ameninta: Vom ataca in New York. Vrem sa ne punem steagul pe Casa Alba (Video)

Pe termen scurt, solutia SUA este sa destabilizeze, impreuna cu partenerii sai, Statul Islamic. "Trebuie sa ii impingem inapoi si sa le limitam spatiul si sa le vizam comanda si controlul... si sa lucram pentru a elimina fluxul de luptatori straini", a aratat acesta.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...