Obama il combate pe Trump si ii apara pe musulmani

Joi, 04 Februarie 2016, ora 08:06
2804 citiri
Obama il combate pe Trump si ii apara pe musulmani
Foto: Casa Alba/Pete Souza

Presedintele Barack Obama, care a vizitat, miercuri, o moschee din Statele Unite, a declarat ca atacurile asupra islamului sunt un atac asupra tuturor credintelor, pentru a contracara retorica lui Donald Trump si a altor candidati republicani la presedintie care i-au instrainat pe musulmani.

"Trebuie sa se inteleaga ca un atac asupra unei credinte este un atac asupra tuturor credintelor noastre", a afirmat Obama in vizita la o moschee in afara orasului Baltimore. "Cand un grup religios este vizat, cu totii avem o responsabilitate de a vorbi".

Donald Trump vrea sa interzica total accesul musulmanilor in Statele Unite

Candidatul republican la presedintie Donald Trump a cerut interzicerea temporara a intrarii musulmanilor in Statele Unite, dupa ce doi musulmani din California care au ucis 14 persoane in decembrie anul trecut au fost descrisi de autoritati ca musulmani radicalizati inspirati de militantii Statului Islamic, aminteste Reuters.

Adevarul despre musulmanii din America

Alti candidati republicani la nominalizarea partidului pentru alegerile prezidentiale din 8 noiembrie au criticat de asemenea planul lui Obama de a accepta 10.000 de refugiati ce fug de razboiul din Siria, afirmand ca prezinta riscuri ridicate la adresa securitatii nationale.

Obama a cerut oamenilor care nu au fost niciodata la o moschee sa se gandeasca la ea ca fiind similara cu propriile lacase de cult.

Obama refuza sa spuna ca teroristii sunt musulmani radicali (Video)

"Ganditi-va la propria biserica sau sinagoga sau templu si moscheile ca aceasta vor fi foarte familiare. Aici vin familiile sa se roage si sa-si exprime dragostea pentru Dumnezeu si pentru fiecare dintre noi", a spus el.

Presedintele Obama, care este crestin, a mai declarat ca este important sa existe mai multe personaje musulmane portretizate la televizor care nu au avut legatura cu teme de securitate nationala, insistand ca obligatiile fata de comunitatile musulmane americane nu trebuie sa fie o acoperire pentru supraveghere, adauga Reuters.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Obama musulmani, #Obama credinta, #Obama Trump musulmani , #presedinte SUA