Obama in Kenya: Glume despre certificatul de nastere si dans traditional in tinutul ancestral (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 27 Iulie 2015, ora 11:07
3103 citiri
Obama in Kenya: Glume despre certificatul de nastere si dans traditional in tinutul ancestral (Video)
Foto: Captura ABC News

Presedintele american Barack Obama a incheiat o vizita de doua zile in tara stramosilor sai, Kenya, duminica, printr-un discurs incarcat de emotie, din care a reiesit mandria fata de mostenirea sa africana. De asemenea, Obama si-a petrecut o parte a vizitei alaturi de rudele kenyene si a dansat pe o piesa traditionala.

"Sunt primul kenyan-american ce devine presedinte al Statelor Unite", a afirmat Obama in fata a aproape 5000 de kenyeni, scrie CNN.

Vizita lui Obama in Kenya, un avans pentru era post prezidentiala

Obama a dat drept exemplu propria experienta pentru a demonstra ca toti africanii au potentialul de a depasi circumstantele dificile: "Cand vine vorba despre oamenii din Kenya, in special tinerii, cred ca nu exista limite in ceea ce puteti realiza. Puteti sa va construiti viitorul aici, acum".

Liderul american a mai indemnat natiunile africane sa respinga opresiunea femeilor, vorbind despre violenta domestica, atacurile sexuale si mutilarea genitala. "Tratarea femeilor ca cetateni de rangul doi este o traditie rea. Va tine inapoi", a spus acesta.

Barack Obama a ajuns in Etiopia

Obama a amintit ca si familia sa s-a luptat sa razbata. In special bunicul sau, care a lucrat ca bucatar pentru armata britanica si "i se spunea tot 'baiatule', desi era barbat in toata firea".

"Aceste povesti ne demonstreaza arcul progresului. Trebuie sa ne cunoastem istoria ca sa invatam din ea", le-a spus Obama kenyenilor.

Alaturi de el s-a aflat sora sa vitrega, Auma Obama, care a spus ca presedintele "continua sa ramana foarte atasat de noi". In sala s-a aflat si fratele vitreg al presedintelui, Malik Obama, care s-a declarat multumit ca acesta "a venit intr-un final in Kenya".

It's global now! 😎🙌 Courtesy of @bbcnews #LipalaDancetotheWorld

A video posted by BEST GROUP NOMINEE 2015 MAMAs (@sautisol) on

Desi Obama nu a vizitat satul tatalui sau, Kogelo, si-a petrecut ceva timp cu rudele din Kenya.

La un dineu de stat oferit de presedintele kenyan sambata seara, Obama a glumit: "Cred ca unii din criticii mei de acasa suspecteaza ca m-am intors aici ca sa imi caut certificatul de nastere. Nu este cazul".

Obama a cantat si dansat alaturi de participantii la dineu. Presedintele SUA a executat dansul traditional Lipala, revenit in forta in cluburile kenyene dupa ce a fost prelucrat si relansat de trupa afro-pop Sauti Sol. Trupa a postat inregistrarea dansului pe contul sau de Instagram:

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Obama dans Kenya, #Obama vizita Kenya , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
A vindut-o pe fiica-sa petzitorului ala cu caprele ?