Obama, in Starea Natiunii: Al Qaida, pe cale de a fi invinsa. Amenintari pentru Iran

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 19:34
3575 citiri
Obama, in Starea Natiunii: Al Qaida, pe cale de a fi invinsa. Amenintari pentru Iran

Presedintele american Barack Obama a sustinut, marti seara, discursul sau anual despre Starea Natiunii, in care a vorbit despre multe subiecte, de la razboiul impotriva terorismului pana la situatia din Iran.

Dupa ce a abordat problemele interne in prima parte a discursului sau, a lasat politica externa pentru finalul adresarii, aparand decizia administratiei sale de a se angaja in negocieri nucleare cu Iranul, admitand insa ca inca mai sunt multe de facut in lupta impotriva terorismului, informeaza Fox News.

"In timp ce am pus conducerea al Qaida pe o cale a infrangerii, amenintarea a evoluat, pe masura ce organizatiile afiliate si alti extremisti prind radacini in diferite parti ale lumii", a spus Obama.

Presedintele american a promis ca va continua sa colaboreze cu aliatii "pentru a intrerupe si a dezactiva" aceste retele. De asemenea, a cerut limitarea folosirii de drone in afara tarii, iar programul de supraveghere al SUA trebuie sa recapete increderea publicului.

Totodata, a insistat pe continuarea negocierilor pentru ajungerea la un acord pe termen lung in privinta programului nuclear iranian, insistand si pentru mai multe sanctiuni, daca negocierile cu Iranul nu vor avea succes.

In ce priveste problemele interne, Barack Obama a vorbit despre cresterea salariului minim pentru angajatii federali, la 10,1 dolari pe ora. De asemenea, a cerut Congresului american sa treaca reforma imigratiei in acest an, inclusiv o cale pentru obtinerea cetateniei de catre 11 milioane de imigranti aflati ilegal in SUA.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Obama amenintare terorista al Qaida, #Obama negocieri Iran, #Obama starea natiunii , #presedinte SUA