Obama, liderul care nu vede si nu aude raul - Ipocrizia fata de genocidul armean

Autor:
Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 18:15
5191 citiri
Obama, liderul care nu vede si nu aude raul - Ipocrizia fata de genocidul armean
Foto: news.am

Presedintele american Barack Obama este acuzat de ipocrizie in cazul genocidului armean, pe care a promis sa il recunoasca in urma cu mai multi ani. Unul dintre cei mai influenti rabini din SUA critica "doctrina Obama", inainte de aniversarea a 100 de ani de la tragedia armenilor, luna aceasta.

Rabinul Shmuley Boteach scrie, intr-un editorial in Jerusalem Post, ca doctrina lui Obama este clar evidentiata in interviul acordat de presedintele american lui Thomas Friedman.

Dupa ce Obama l-a legitimat pe dictatorul cubanez Raul Castro si le-a facut concesii iranienilor, atacandu-l in acelasi timp pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, doctrina presedintelui american poate fi rezumata astfel: refuzul incapatanat de a respinge raul, scrie sursa citata.

Rabinul Shmuley continua spunand ca se pare ca nu exista dictator pe planeta pe care presedintele sa-l pedepseasca pentru cruzimea fata de popor, nu exista niciun autocrat caruia sa nu-i intinda mana in speranta naiva ca asta il va face sa-si schimbe comportamentul.

Rabinul vine in sprijinul teoriei sale cu exemplul genocidului armean. Duminica trecuta, papa Francisc a cerut public recunoasterea "primului genocid al secolului XX". Turcia si-a rechemat imediat ambasadorul, asa cum ii sta bine unei tari conduse de un dictator, asa cum il considera rabinul pe presedintele Recep Tayyip Erdogan.

De ce nu recunoaste Obama genocidul, mai ales ca in calitate de candidat prezidential a promis sa faca asta? Un jurnalist CNN a rezumat esecul presedintelui in cateva propozitii: "Pentru al saselea an la rand, presedintele Barack Obama si-a incalcat promisiunea fata de comunitatea armeana, facuta pe cand incerca sa le obtina voturile ca senator si candidat prezidential, de a folosi termenul genocid pentru a descrie masacrarea a 1,5 milioane de armeni in Imperiul Otoman, in urma cu un secol.

A facut asta respectand Guvernul Turciei, care este privit de Administratia Obama, dincolo de revizionismul istoric, drept un aliat mai important".

Cu alte cuvinte, spune rabinul, Obama nu va recunoaste genocidul armenilor pentru ca se teme sa provoace tiranul din Turcia.

Mai mult, Obama nu recunoaste nici macar ca si-a incalcat promisiunea facuta in 2008 si face tot felul de artificii verbale pentru a demonstra ca s-a tinut de cuvant, continua sursa citata.

Rabinul considera insa ca armenii nu ar trebui sa fie surprinsi - marca presedintiei Obama a fost incapacitatea de a spune pe nume raului. De la recenta vizita a lui Obama in Arabia Saudita, unde nu a mentionat amplele abuzuri la adresa drepturilor omului, la reconcilierea cu Cuba, fara a solicita incetarea persecutiei disidentilor politici, la ignorarea felului in care Erdogan distruge democratia in Turcia si la refuzul de a interveni in Siria, unde presedintele Bashar al-Assad gazeaza copiii, Obama este liderul care nu vede raul si nu aude raul.

A.I.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Obama recunoastere genocid armean, #Obama genocid armean , #presedinte SUA