Obama: Nu dati vina pe mine pentru Donald Trump

Vineri, 11 Martie 2016, ora 12:14
3859 citiri
Obama: Nu dati vina pe mine pentru Donald Trump
Foto: Facebook/Barack Obama

Presedintele SUA, Barack Obama, a respins categoric joi ideea potrivit careia el ar fi contribuit, prin modul in care a guvernat, la ascensiunea miliardarului Donald Trump in tabara republicana.

"Republicanii m-au acuzat de multe lucruri, dar sa fiu gasit responsabil pentru alegerile lor primare si pentru candidatul pe care il vor alege pentru prezidentiale este ceva nou. Dar nu voi accepta sa validez ideea ca aceasta criza de nervi republicana care are loc este o consecinta a actiunilor mele", a declarat Obama intr-o conferinta de presa comuna cu premierul canadian Justin Trudeau, relateaza AFP si Reuters.

Presedintele democrat a aratat cu degetul atitudinea liderilor Partidului Republican in cursul ultimilor sapte ani, constand potrivit lui in incurajarea unei opozitii sistematice si frontale, in apararea ideii conform careia "orice compromis este o tradare" si in tentativa de a se autoconvinge ca "pozitii maximaliste sunt rentabile din punct de vedere politic".

Potrivit lui Barack Obama, aceasta atitudine a Partidului Republican a creat un mediu in care "cineva ca Donald Trump poate creste in influenta".

"Cu siguranta nu eu am contribuit la crearea acestui ton", a adaugat el, referindu-se la faptul ca nu el a lansat dezbaterea privind certificatul sau de nastere.

Donald Trump, acum favorit pentru investitura republicana la alegerile prezidentiale din 8 noiembrie, a condus mult timp tabara celor care insista asupra faptului ca presedintele american trebuie sa fie nascut in SUA.

Acestia afirmau ca Barack Obama, nascut in Hawaii dintr-un tata kenyan si o mama americana, ar fi nascut de fapt in strainatate si nu ar fi eligibil pentru alegerile prezidentiale americane.

In 2011, Donald Trump l-a determinat pe Barack Obama sa-si faca public certificatul de nastere si sa sustina o conferinta de presa pentru a pune capat zvonurilor si teoriilor conspiratiei.

Trump: Pe certificatul de nastere al lui Obama ar putea scrie ca-i musulman (Video)

Obama: Nu pot sta tot timpul cu certificatul de nastere lipit pe frunte

Presedintele Obama si-a aratat, in sfarsit, certificatul de nastere

Obama a profitat de ocazie pentru a reafirma ca "in numeroase subiecte", precum imigratia, pozitiile magnatului imobiliarelor nu ar fi "foarte diferite" de cele ale altor candidati.

"Dl Trump este poate pur si simplu putin mai provocator prin maniera in care se exprima", a adaugat liderul de la Casa Alba.

Cu acelasi prilej, Obama a facut apel la conservatorii care sunt tulburati de pozitia partidului "sa reflecteze asupra politicii pe care o duc si care face sa existe circul la care am asistat".

Barack Obama si-a exprimat in mai multe randuri convingerea ca omul de afaceri din New York nu ii va urma la Casa Alba in 2017.

Obama: Donald Trump nu va fi presedinte. E vorba despre o slujba serioasa (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Obama vina Trump, #Obama Trump , #presedinte SUA