Revolte in SUA - Donald Trump, atac la Obama: Marele nostru presedinte african...

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 08:16
9501 citiri
Revolte in SUA - Donald Trump, atac la Obama: Marele nostru presedinte african...
Foto: Hepta.ro

Milionarul american Donald Trump si-a exprimat nemultumirea ca presedintele american, Barack Obama, nu gestioneaza mai bine revoltele din Baltimore.

"Marele nostru presedinte african american nu a avut un impact tocmai pozitiv asupra golanilor care distrug cu atata bucurie Baltimore", a scris acesta pe Twitter, potrivit USA Today. Reactia sa vine dupa ce in oras a fost solicitata Garda Nationala, dupa o zi de violente extreme in oras, care au inceput cu funeraliile unui tanar de culoare, decedat dupa arestarea de catre politie.

Trump a continuat cu alte tweet-uri dispretuitoare la adresa autoritatilor din Baltimore. "Acum ca ineficienta politie din Baltimore a permis ca orasul sa fie distrus, contribuabilii americani vor plai reconstructia sa (din nou)? ".

Apoi: "Primarul din Baltimore a spus ca vrea sa le dea revoltatilor 'spatiu sa distruga' - inca un geniu!".

Marti, Trump i-a cerut lui Obama sa se deplaseze in Baltimore ca sa medieze intre parti.

Violente incredibile in SUA: A fost decretata stare de urgenta si chemata Garda Nationala

Guvernatorul statului american Maryland a apelat la ajutorul Garzii Nationale, dupa o zi de violente extreme in orasul Baltimore, care au inceput cu funeraliile unui tanar de culoare, decedat dupa arestarea de catre politie.

Violentele care au zguduit orasul au izbucnit luni dupa-amiaza, intr-un cartier din Baltimore, dupa ce s-a terminat slujba religioasa in memoria tanarului de 25 de ani, iar grupuri de oameni furiosi au aruncat cu sticle si pietre in directia politistilor. Masini (inclusiv de politie) au fost fie incendiate, fie vandalizate, vitrinele magazinelor au fost sparte, o farmacie si alt magazin au fost jefuite, o cafenea a fost distrusa.

Spre seara, violentele s-au extins, iar 27 de persoane au fost arestate. Mai multi politisti au suferit fracturi, fortele de ordine facand uz de gaze lacrimogene pentru a-i imprastia pe protestatari, a precizat un purtator de cuvant al Politiei.

Imagini incredibile de la protestele si violentele din Baltimore

Guvernatorul, la cererea orasului Baltimore, a declarat stare de urgenta si a activat Garda Nationala.

Revolta in America: Confruntari intre politie si manifestanti

Ample proteste de strada, devenite pe alocuri violente, au avut loc in ultimele luni in diverse colturi ale Statelor Unite, dupa ce un juriu a decis sa nu puna sub acuzare un politist care a impuscat mortal, in luna august 2014, un adolescent de culoare. Au urmat incidente violente in care au fost implicati oameni de culoare si politisti, unele dintre ele letale.

Protestele, initial localizate in Ferguson, statul Missouri, unde a fost ucis Michael Brown, s-au raspandit si in orasele importante ale tarii, New York, Chicago, Seattle si Los Angeles.

Oamenii sunt revoltati de ceea ce considera a fi discriminarea politiei fata de persoanele de culoare.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Trump Obama revolte Baltimore, #Trump revolte violente Baltimore , #presedinte SUA