Scandal sexual in Secret Service: Agentii lui Obama renunta la functii

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 07:42
3284 citiri
Scandal sexual in Secret Service: Agentii lui Obama renunta la functii

Agentii Secret Service, care au apelat la serviciile unei prostituate columbiene, cand trebuiau sa asigure paza presedintelui american Barack Obama, renunta la functiile detinute in institutie.

Astfel, doua dintre garzile de corp au renuntat la pozitiile pe care le ocupau in Secret Service, iar un al treilea agent este pe cale de a fi concediat in urma scandalului sexual, a precizat o sursa oficala citata de Washington Post.

Conducerea Secret Service a transmis, intr-un comunicat de presa, ca "dintre cei 11 membri ai Secret Service, suspendati si anchetati in scandalul sexual, un agent din conducere a fost autorizat sa se pensioneze, un altul este pe cale de a fi concediat, iar un al treilea, un agent cu functie inalta, a demisionat".

Totodata, ceilalti opt agenti sunt, in continuare, suspendati, a subliniat aceeasi sursa.

Ancheta "va fi completa, echitabila si vor fi folosite toate tehnicile de investigatie de care agentii nostri dispun si vom apela la folosirea detectorului de minciuni, interogari ale angajatilor si ale martorilor, interogari conduse de biroul din Cartagena, Columbia", se mai arata in comunicat.

Scandal in Secret Service: Prostituatele au avut acces la programul lui Obama

Mai multi agenti ai serviciilor secrete americane au fost "facuti pachet" si trimisi inapoi la Washington, din Columbia, dupa ce s-a aflat ca, in loc sa-l pazeasca, saptamana trecuta, pe Barack Obama, care participa la un summit al statelor din America Latina, desfasurat la Cartagena, s-au dus la un bordel.

Prostituata columbiana ce a declansat scandalul in care sunt implicati membri ai Serviciului Secret american s-a suparat ca cei doi agenti ce i-au solicitat serviciile au vrut sa imparta tariful, in loc sa plateasca fiecare pretul cerut, asa ca i-a reclamat la politie, declansand cel mai mare scandal din istoria institutiei.

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...