Secretarul Trezoreriei SUA nu demisioneaza

Luni, 08 August 2011, ora 08:30
1134 citiri

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, i-a afirmat presedintelui Barack Obama intentia sa de a ramane in post, a anuntat duminica ministerul sau, punand capat unor speculatii cu privire la posibila lui plecare.

"Secretarul (ministrul Finantelor american, n.red.) l-a informat pe presedinte ca intentioneaza sa ramana in post la Trezorerie", se arata intr-un comunica al ministerului, la doua zile dupa retrogradarea ratingului SUA de catre agentia de evaluare Standard and Poor's, potrivit AP si AFP.

Presa americana specula de la sfarsitul lunii iunie asupra eventualei sale plecari.

SUA au pierdut ratingul AAA, in premiera - vezi de ce se teme S&P (Video)

Geithner este singurul secretar al Trezoreriei al lui Obama, dupa ce acesta a intrat in functie in ianuarie 2009. Potrivit unor surse guvernamentale citate in presa, el planuia sa demisioneze dupa doi ani si jumatate de munca intensa, dar Obama ii apreciaza activitatea si doreste sa-l pastreze in echipa sa.

SUA si-au pierdut ratingul de credit AAA (cel mai bun calificativ), dupa ce Standard & Poor's a decis, vineri, penalizarea celei mai mari economii din lume.

S&P a redus ratingul de la AAA la AA+, ca urmare a ingrijorarilor ce persista, legate de deficitul bugetului SUA si cresterea plafonului de indatorare.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Timothy Geithner Trezorerie SUA, #SUA rating , #presedinte SUA