Sexy-consilierul lui Obama (Galerie foto)

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 10:27
4367 citiri
Sexy-consilierul lui Obama (Galerie foto)

El este omul care scrie discursurile celui mai puternic om de pe Planeta.

Are 30 de ani si a fost descoperit de Barack Obama in 2004, cand tanarul Jon Favreau facea parte din echipa de campanie a lui John Kerry, pe atunci candidat la prezidentiale impotriva lui George W. Bush.

Fav a indraznit, in timpul unui miting electoral, sa-i spuna lui Obama, pe atunci senator, ca nu foloseste o topica a frazei atragatoare pentru ascultator.

Probabil ca nici nu se gandea, la acea vreme, ca ii va ajunge consilier la Casa Alba, cu un salariu de 172.000 de dolari pe an.

I-a atras atentia lui Obama si, din 2005, i-a stat alaturi la toate evenimentele si cuvantarile in public.

Jon Favreau este autorul deja celebrului slogan "Yes, we can", cu ajutorul caruia Obama a castigat primul mandat de presedinte. Este cel mai tanar consilier folosit vreodata de un presedinte american pentru conceperea discursurilor.

Nu a durat mult, si Jon a extins modul de a-i face popularitate presedintelui. Si, implicit, chiar lui. Fav este unul dintre responsabilii pentru promovarea lui Obama in social media, modalitate ce a revolutionat campaniile politice.

Boston Magazine face un portret al celui care, in 2009, a devenit seful de campanie al presedintelui Statelor Unite si care i-a asigurat acestuia victoria in alegeri.

Are multe admiratoare, dar el spune ca nu doreste sa vorbeasca despre acest lucru. "Daca as vrea sa iti fac avansuri, nu crezi ca as veni cu ceva mai extravagant?", le intreaba el pe domnisoarele uimite cu care interactioneaza.

Tabloidele l-au "cuplat" cu Rashida Jones, fiica lui Quincy Jones, dar zvonurile nu au fost confirmate de nici unul dintre cei doi:

Jon a dat lovitura de gratie cand editorii de la People l-au inclus intr-un top al celor mai frumosi o suta de oameni din lume. In alte materiale din presa se vorbeste despre "Cum a facut Obama Washington-ul fierbinte" sau multe alte sugestii despre noua echipa tanara si plina de sex-appeal care guverneaza America. In prim-plan se afla Jon Favreau, preferatul media din ultima vreme.

Cum lucreaza cei doi? O sesiune de brainstorming pentru crearea unui discurs puternic incepe mereu in acest fel: Fav si Obama pe canapea, discutand despre un subiect pe care Obama il va face cunoscut. Jon il asculta, retine, structureaza. Capacitatea sa de a scana toate cele spuse de politician il ajuta mai apoi sa puna ideile intr-un format destul de usor de inteles.

In 2008, a avut ceva probleme peste care a reusit sa treaca. La o petrecere tinuta la el acasa, a fost "prezent" un afis cu Hillary Clinton, pe care tanarul l-a atins cu un zambet de castigator tocmai in zona sanilor. Momentul a fost surprins imediat, iar a doua zi poza era deja celebra.

Purtatorul de cuvant al lui Obama a transmis public scuzele "rebelului creativ", iar Jon s-a vazut nevoit sa dezminta o aventura cu fosta Prima Doamna, potrivit Anorak.co.uk.

Se spune despre Jon ca tine dupa el autobiografia presedintelui, Dreams From My Father, si a memorat fiecare cuvant din discursul de la Conventia Nationala Democrata din 2004. Si nu doar pentru a intelege mai bine omul cu care lucreaza, ci pentru ca Obama este un personaj.

Pe care Favreau il admira. Iar atunci cand nu pregatesc discursuri pe o canapea, editand formule de exprimare si abordari seducatoare, dezbat meciurile de baschet.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Jon Favreau consilier Obama, #Jon Favreau discursuri Obama, #Yes we can Obama , #presedinte SUA