Obama ia pozitie: Pietele scad si cresc, noi ramanem o tara de rating AAA

Luni, 08 August 2011, ora 20:19
5291 citiri
Obama ia pozitie: Pietele scad si cresc, noi ramanem o tara de rating AAA

Presedintele american Barack Obama a sustinut, luni, o declaratie pe tema situatiei economice, dupa ce bursele din toata lumea s-au prabusit in urma retrogradarii rating-ului Statelor Unite.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui american, Barack Obama:

- SUA a fost retrogradata de agentiile de rating, insa nu pentru ca se indoiesc de abilitatea noastra de a ne plati datoriile, ci pentru ca dupa o luna de certuri politice privind plafonul deficitului bugetar, s-au indoit de capacitatea sistemului politic de a actiona.

- Asta nu inseamna ca nu avem o problema. Nu aveam nevoie de o agentie de rating ca sa ne spuna ca avem nevoie de o reducere a cheltuielilor.

- Stiam ca o dezbatere lunga privind plafonul datoriilor ar putea dauna economiei noastre si a lumii.

- Problemele noastre pot fi rezolvate si stim cum sa le rezolvam. Pietele si investitorii reafirma ca economia noastra este una din cele mai stabile, problema este echilibrarea deficitelor pe termen lung.

- Politicienii trebuie sa puna interesul natiunii inaintea ideologiei si inaintea intereselor de partid, a avertizat presedintele Statelor Unite, adaugand ca Administratia Prezidentiala va colabora cu reprezentantii partidelor pentru a ajunge la o intelegere cu privire la deficitul bugetar.

- Exista scepticism ca republicanii si democratii vor putea sa ajunga la un compromis, dar sunt convins ca, vineri, aceste griji vor fi lasate deoparte, a mai declarat Obama.

- Oricat de ingrijoratoare ar fi deficitul si datoria, cea mai mare grija americanilor este problema somajului si ritmul lent de crestere a economiei dupa cea mai mare criza economica din ultimii ani. Trebuie sa implementam propuneri cheie pentru cresterea economica si pentru crearea de locuri de munca.

- Presedintele Barack Obama a propus scaderea contributiilor sociale pentru angajati, astfel incat salariile angajatilor sa fie mai mari, dar si revenirea la investitiile de stat in constructii, pentru a rezolva problema somajului in acest sector.

- Nu sunt propuneri ale democratilor, sunt idei cu care republicanii au fost de acord si nu sunt motive pentru care nu am putea sa actionam.

- Exista intotdeauna factori pe care nu ii putem controla, cum ar fi cutremurele, pretul petrolului sau evolutiile din Orientul Mijlociu, insa depinde de noi sa facem fata acestor provocari.

- Pietele scad si cresc, insa noi suntem Statele Unite ale Americii si indiferent ce spun agentiile de rating, vom fi mereu o tara cu rating AAA. Avem cele mai bune universitati, cei mai productivi muncitori si cei mai indrazneti antreprenori. Ce ne diferentiaza este ca avem capacitatea si vointa sa actionam.

- Poporul american a trecut prin multe in ultima perioada, a trecut prin cea mai grea criza din 1935 si pana acum, depinde acum de noi (n red. clasa politica) sa muncim mai mult ca sa le facem viata mai usoara.

SUA, retrogradate de Standard&Poor's

Reprezentantii Trezoreriei Americane au declarat, sambata, dupa ce agentia Standard's & Poor a scazut rating-ul SUA de la AAA la AA+, ca a fost vorba despre o eroare, fiind o analiza ce contine o eroare la calcule cu o suma de 2 trilioane de dolari.

Oficialii administratiei Obama au invocat si neintelegeri intre agentia de rating si sistemul politic american, S&P fiind adepta unui plan de austeritate pe zece ani, cu care politicienii nu au fost de acord.

S&P a redus ratingul de la AAA la AA+, ca urmare a ingrijorarilor legate de deficitul bugetului SUA si cresterea plafonului de indatorare, masura cu care politicienii americani au fost de acord, dupa negocieri intense.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#Barack Obama, #Obama declaratie economie, #Obama declaratie LIVE , #recesiune