Ziare.com

Obama, cel mai poluant presedinte al planetei

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 20:22

   

Obama, cel mai poluant presedinte al planetei
Presedintele Barack Obama se afla pe primul loc in topul "celor mai poluanti" sefi de stat, un clasament inedit realizat in functie de cantitatea de dioxid de carbon emisa de avioanele cu care se deplaseaza liderii lumii.

Cercetatorii au descoperit ca aeronava presedintelui SUA, Air Force 1, a degajat 20.000 de tone de dioxid de carbon, in timpul ultimelor deplasari efectuate de Barack Obama, ce a parcurs circa 200.000 de kilometri, in zbor, pe cerul planetei, scrie Terraeco.net.

Studiul a urmarit deplasarile presedintilor Statelor Unite, Mexicului, Braziliei, Chinei, Germaniei si Frantei, in perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2010.

Iata clasamentul celor mai "poluanti" sefi de stat din lume, realizat in urma studiului:

1. Barack Obama, presedintele SUA - peste 20.000 de tone de dioxid de carbon, pentru un total de 200.000 de kilometri parcursi, la bordul Air Force One, un Boeing 747.

2. Felipe Calderon, presedintele Mexicului - 7.120 de tone de dioxid de carbon, degajat in atmosfera de aeronava Boeing 757 cu care se deplaseaza.

3. Luiz Inacio Lula da Silva, presedintele Braziliei - 7.033 tone de dioxid de carbon, in cei peste 220.000 de kilometri parcursi.

4. Hu Jintao, presedintele Chinei - 7.025 tone de dioxid de carbon.

5. Angela Merkel, cancelarul Germaniei - 5.138 de tone de dioxid de carbon, degajat de avionul sau oficial, un Airbus 310.

6. Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei - 2.900 de tone de dioxid de carbon, produs de un Airbus 319, parcurgand peste 134.000 de kilometri.

In urma publicarii acestui clasament, francezii au declarat ca vor achizitiona un nou avion prezidential, un Airbus 330, care polueaza mult mai putin.

Cum topul a fost publicat inaintea summit-ului dedicat incalziri globale, de la Cancun, din perioada 29 noiembrie-10 decembrie 2010, presa franceza aloca spatii ample acestui clasament, precizand ca, in ultimul timp, din discursul presedintelui Sarkozy au disparut termenii "durabilitate" si "dezvoltare durabila", mai ales ca asistam la schimbari climatice fara precedent, in plina desfasurare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1706 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

concentatia

de tampenii pe centimentru patrat la ziare.com creste exponential.
Avand in vedere ca SUA, Mexic si Brazilia sunt de cealalta parte a Atlanticului mi se pare normal ca avioanele lor sa parcurga distante mai mari si automat sa consume mai mult combustibil pentru drumurile spre Europa. Rai, rai dar de ce si prosti!?!?!?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor