Obama, ultimatum pentru Gaddafi: Rezolutia va fi impusa prin atacuri militare

Vineri, 18 Martie 2011, ora 21:30
3455 citiri
Obama, ultimatum pentru Gaddafi: Rezolutia va fi impusa prin atacuri militare
Foto: MSNBC

Presedintele american Barack Obama a declarat ca rezolutia ONU cu privire la Libia va fi impusa prin atacuri militare, daca violentele nu vor inceta, iar Muammar Gaddafi si-a pierdut legitimitatea de a conduce.

"Muammar Gaddafi a pierdut increderea propriului popor si legitimitatea de a conduce. In loc sa respecte drepturile propriului popor, Gaddafi a ales calea suprimarii prin forta. Civili nevinovati au fost batuti si protestele pasnice au fost inabusite violent", a declarat presedintele american Barack Obama, intr-o declaratie de presa transmisa live de Casa Alba, pe Internet.

Libia: Falsa incetare a focului, Occidentul pregateste atacul

Barack Obama a subliniat ca Statele Unite vor ajuta partenerii din ONU sa impuna zona de restrictii aeriene din Libia, insa ca nu vor trimite trupe terestre in aceasta tara, obiectivul misiunii militare fiind protectia civililor.

"Conditiile din rezolutie nu sunt negociabile. Daca Gaddafi nu va accepta conditiile, comunitatea internationala va actiona si rezolutia va fi impusa prin atacuri militare", a mai spus presedintele american.

Obama i-a dat un ultimatum lui Muammar Gaddafi, sustinand ca acesta trebuie sa respecte rezolutia ONU. Gaddafi trebuie sa opreasca toate atacurile impotriva civililor, sa opreasca trupele care inainteaza in Benghazi si in alte orase controlate de rebeli si sa permita accesul in tara pentru ajutoare umanitare.

Barack Obama si-a incheiat discursul sustinand ca protestele din intreaga lume araba nu sunt impuse de puteri straine, ci sunt determinate de vointa poporului.

"Schimbarea in regiune nu poate fi impusa de Statele Unite sau alta putere straina, ea va fi impusa de cetatenii din lumea araba. Este dreptul si responsabilitatea lor sa isi stabileasca propriul destin", a conchis presedintele american.

Obama a anuntat ca secretarul de stat Hillary Clinton va efectua o vizita la Paris, sambata, pentru a pregati impunerea zonei de restrictii aeriene in Libia.

Restrictiile au fost adoptate de ONU si prevad ca orice atacuri aeriene ale fortelor lui Gaddafi vor duce la atacuri din partea comunitatii internationale.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Barack Obama, #Obama Gaddafi incredere, #Gaddafi incredere popor , #stiri Barack Obama