Cine ar fi autorii exploziilor de la barajul peste Nipru. Hidrocentrala Kahovka este complet distrusă

Marti, 06 Iunie 2023, ora 11:00
12832 citiri
Cine ar fi autorii exploziilor de la barajul peste Nipru. Hidrocentrala Kahovka este complet distrusă
Distrugerea barajului Nova Kahovka FOTO Telegram /DDGeopolitics

Hidrocentrala Kahovka, aruncată în aer de ruși marți dimineață, este complet distrusă și nu poate fi restaurată, informează compania „Ukrhydroenergo”, citată de zn.ua.

„În noaptea de 6 iunie, forțele de ocupație ruse au aruncat în aer Hidrocentral Kahovskaia. Ca urmare a detonării sălii mașinilor din interior, CHE Kahovskaia a fost complet distrusă. Stația nu poate fi restabilită. Conform prognozei preliminare, rezervorul este de așteptat să fie operațional în următoarele patru zile”, se arată în mesaj.

„Ukrhydroenergo” a adăugat că, începând cu ora 9:00, nivelul apei din rezervorul Kahov scade rapid. Oamenii au început deja să evacueze zonele care pot fi inundate.

„Scăderea necontrolată a nivelului rezervorului este o amenințare suplimentară pentru Centrala nucleară Zaporojie ocupată de ruși. Apa din rezervorul Kahovski este necesară pentru ca stația să primească energie pentru condensatoarele de turbină și sistemele de siguranță ale ZNPP. Acum iazul de răcire al stației este plin. Personalul ucrainean al ZNPP monitorizează toți indicatorii”, a spus Ukrhydroenergo.

Mișcarea militară a ucrainenilor și tătarilor din Crimeea „ATESH” a spus că distrugerea barajului Kahovka a fost opera batalionului 1 al brigăzii 205 infanterie motorizată din orașul Budionivsk, regiunea Stavropol, a scrie serviciul de presă al mișcării pe canalul său de Telegram.

"Am trimis deja numele conducerii brigăzii și autorilor acestei crime agenților noștri. Ne vom răzbuna pentru asta!" se spune în mesaj.

Comunitatea internaţională a voluntarilor InformNapalm susține că acești soldați participă la războiul împotriva Ucrainei din 2014. Recent, ei s-au angajat în „protecția” HPP Kahovskaya. De asemenea, membri acestei brigăzi au participat în mod repetat la atacuri teroriste.

„În 2015, voluntarii InformNapalm au reușit să-l captureze pe unul dintre ruși, care probabil a fost implicat în atacuri teroriste și doborârea aeronavelor ucrainene în Donbas. Este sergent al brigăzii 205 de infanterie motorizată (unitatea militară 74814, Budionivsk, Stavropol) din Districtul Militar de Sud al Forțelor Armate ale Federației Ruse”, se arată în mesaj.

Eveniment Quarterly Report

Contraofensiva ucraineană. Vehicule blindate ucrainene au spart „liniile Surovikin“
Contraofensiva ucraineană. Vehicule blindate ucrainene au spart „liniile Surovikin“
Ucraina pare să fi străbătut formidabilele capcane antitanc și „dinții de dragon” ale Rusiei într-un progres semnificativ pe frontul din Zaporojie, au spus mai mulți analiști de...
Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, susţine că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din agricultură va provoca un nou exod al...
#baraj, #Nova Kahovka, #brigada, #zaporojie , #Barajul Nova Kahovka