”Vă mierlesc, fraierilor, şi fac 20 de ani de puşcărie”. Pedeapsa primită de un bărbat din Neamț după ce i-a amenințat pe polițiști, în pandemie

Joi, 01 Iunie 2023, ora 16:35
3423 citiri
”Vă mierlesc, fraierilor, şi fac 20 de ani de puşcărie”. Pedeapsa primită de un bărbat din Neamț după ce i-a amenințat pe polițiști, în pandemie
Bărbatul a declarat în instanță că nu-și mai amintește nimic FOTO Facebook

Un bărbat din localitatea Păstrăveni, județul Neamț, a fost condamnat la închisoare cu executare după ce i-a înjurat și i-a amenințat cu moartea pe doi agenți de la Poliția Rutieră.

Judecătoria Târgu Neamţ l-a condamnat pe acesta la 1 an şi 4 luni de detenţie, pentru ultraj, potrivit Adevărul.

Incidentul în care a fost implicat bărbatul a avut loc în mai 2020, în timpul pandemiei, în Târgu Neamț. Atunci, agenții de la Rutieră le-au atras atenția mai multor persoane aflate pe stradă că vor fi amendate dacă nu pleacă acasă, ținând cont că erau în vigoare restricții de circulație.

Reacția inculpatului

Bărbatul acuzat, care se afla în stare de ebrietate, le-a cerut celor care îl însoțeau să se opună cererii polițiștilor.

”Staţi aici, voi ascultaţi de Miliţie!? Ce, bă, vă este frică de miliţieni, staţi aici!?”, a spus acesta.

Când oamenii legii i-au cerut să actele şi documente justificative, bărbatul i-a înjurat, motiv pentru care a fost imobilizat şi urcat într-o autospecială. În mașină și la sediul poliției, el a continuat să-i înjure pe polițiști, i-a scuipat și a încercat să-i lovească cu picioarele, după care i-a amenințat cu moartea.

”Pe drum a continuat să adreseze cuvinte şi expresii jignitoare, ameninţându-i că, după ce îl vor elibera, îi va omorî pe amândoi şi familiile lor, spunând că oricum va merge la puşcărie şi nu îi este frică. La sediu a manifestat acelaşi comportament, adresându-le ameninţări cu moartea - "vă mierlesc fraierilor şi fac 20 de ani de puşcărie"”, au mai arătat judecătorii.

În fața instanței, agresorul a susținut că nu își mai amintește nimic pentru că era foarte beat și că regretă ce a făcut.

”Având în vedere gradul de pericol social al faptelor săvârşite, urmările produse, precum şi elementele care caracterizează persoana şi conduita inculpatului, instanţa apreciază că scopul educativ preventiv al pedepsei va putea fi atins prin aplicarea unei pedepse privative de libertate”, se arată în motivarea condamnării.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri, 4 octombrie, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii...
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
#barbat condamnat inchisoare, #Neamt, #ultraj, #politisti amenintati, #restrictii circulatie, #pandemie covid , #inchisoare