Polițiștii au destructurat o rețea care falsifica documente, printre care și permise auto. Unul dintre suspecți ar avea legătură cu clanul Duduienilor

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 20:12
2492 citiri
Polițiștii au destructurat o rețea care falsifica documente, printre care și permise auto. Unul dintre suspecți ar avea legătură cu clanul Duduienilor
Membrii grupării au înmatriculat ilegal mai multe mașini FOTO Poliția Română

Un bărbat de 42 de ani a fost reținut pentru 24 de ore duminică, 9 ianuarie, de polițiștii Biroului Accidente, din cadrul Serviciului Rutier Ilfov. Acesta este acuzat că ar fi falsificat mai multe documente, printre care și permise de conducere.

Acuzațiile din dosar sunt de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale).

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2018-2021, bărbatul reținut ar fi falsificat, mai multe documente, respectiv 7 permise de conducere, aparent eliberate de autoritațile din Spania, Italia, Irlanda și România, 2 caziere judiciare, o adeverință de angajator, o diplomă de bacalaureat, o poliță de asigurare RCA, un certificat de calificare profesională, precum și o carte de identitate, aparent emisă de autoritățile din Canada, toate acestea fiind emise pe numele mai multor persoane.

În perioada 24 iunie 2018 - 22 martie 2021, 2 bărbați, tată și fiu, au fost opriți în trafic, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule și, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliție, permise de conducere false, aparent emise de autoritățile din Spania, Italia și Irlanda, precizează polițiștii.

Procurarea permiselor de conducere respective ar fi fost intermediată contra cost, de către alți 3 bărbați, iar în scopul falsificării documentelor, unul dintre aceștia, în vârstă de 47 de ani, ar fi procedat la identificarea potențialilor beneficiari, a colectării sumelor de bani de la aceștia, obținerea datelor de identitate și a fotografiilor cu fizionomia beneficiarilor și punerea acestora la dispoziția presupsului falsificator.

De asemenea, din cercetări, a rezultat și faptul că bărbatul de 47 de ani ar fi facilitat și înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, context în care ar fi produs și utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de vânzare, polițe RCA și vize ale organelor fiscale, pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari, diferite sume de bani.

În cursul cercetărilor, organele de urmărire penală au dispus reținerea pentru 24 de ore și a celor 5 bărbați, bănuiți de comiterea faptelor cercetate, față de aceștia fiind dispuse ulterior de către procuror sau instanță alte măsuri preventive.

De asemenea, în zilele de 5 și 8 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Accidente au reținut 2 bărbați, în 2 dosare de urmărire penală, conexe, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declarații, complicitate la fals sub semnătură privată și mărturie mincinoasă.

Bărbatul reținut la data de 9 ianuarie a.c. a fost prezentat luni Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus față acesta, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Potrivit unor surse, bărbatul de 47 de ani ar avea legătură cu clanul Duduienilor și i se spune ”Pește”.

Citește și:
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...