S-a internat cu o banală amigdalită și a suferit 22 de operații în trei luni. Cum a fost salvat Tudor, un bărbat de 37 de ani din Oradea

Autor: N.G.
Vineri, 31 Martie 2023, ora 17:45
4362 citiri
S-a internat cu o banală amigdalită și a suferit 22 de operații în trei luni. Cum a fost salvat Tudor, un bărbat de 37 de ani din Oradea
Tudor și echipa care i-a salvat viața FOTO zdc.ro

Un bărbat din Oradea în vârstă de 37 de ani a suferit 22 de operații plecând de la o banală amigdalită bacteriană.

Infecția a dus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică). Bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, ajungând în șoc hemoragic și septic.

În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Cluj, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex.

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți, potrivit zdc.ro.

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite 58 de unități de sânge pentru transfuzii, 31 de unități de plasmă și piele artificială. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei.

Bărbatul a fost externat vineri, 31 martie 2023.

#barbat, #oradea, #amigdalita, #spital, #Cluj , #spitale