”Trebuie să aibă şi el viaţă sexuală”. Cât va sta la închisoare un bărbat care își viola fiul de 22 de ani cu retard mental

Autor: N.G.
Joi, 04 Mai 2023, ora 11:35
3451 citiri
”Trebuie să aibă şi el viaţă sexuală”. Cât va sta la închisoare un bărbat care își viola fiul de 22 de ani cu retard mental
FOTO arhivă Ziare.com

Bărbatul de 59 de ani din Alba judecat pentru viol, victima fiind fiul său cu retard mental, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat definitiv la 12 ani și 3 luni de închisoare. Două acte sexuale dovedite au avut loc în public.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată joi, 27 aprilie 2023, la Curtea de Apel Alba Iulia. Marcel C. a fost judecat pentru două fapte de viol și una de ultraj contra bunelor moravuri.

Cazul șocant a fost descoperit în ziua de 11 iulie 2022, de niște cetățeni care se plimbau prin șanțurile Cetății și care au văzut ceea ce se întâmplă între bărbat și copil, sub podul de sticlă al Cetății Alba Carolina.

„În data de 11.07.2022, în jurul orelor 20.25, inculpatul a întreținut un act sexual oral cu fiul său, în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla în perimetrul Șanțurilor Cetății Alba Carolina, inculpatul profitând de imposibilitatea victimei de a-și exprima voința, aceasta fiind o persoană cu discernământul abolit neavând capacitatea de a-și exprima consimțământul cu privire la fapta comisă”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Ulterior, în momentul în care polițiștii locali prezenți în zonă au intervenit și l-au condus pe bărbat către autospeciala de poliție, acesta a devenit recalcitrant verbal și și-a dat jos pantalonii în fața polițiștilor locali și a martorilor. Ancheta a scos la iveală că violul de sub pod nu era primul la care bărbatul își supusese fiul.

„De asemenea, în cursul lunii mai 2021, inculpatul a întreținut un act sexual cu aceeași persoană vătămată, profitând de imposibilitatea victimei de a-și exprima voința, dată fiind condiția medicală în care se află, respectiv dizabilitatea psihică de care suferă, fapta având loc pe balconul deschis al propriei locuințe din orașul Zlatna”, au completat anchetatorii.

Bărbatul a declarat că victima are peste 20 de ani și că „trebuie să aibă şi el viaţă sexuală, chiar dacă este puțin mai în urmă, nu poate rămâne virgin toată viaţa”. În timpul procesului, la instanța de fond, a fost audiat și tânărul de 22 de ani. Acesta a arătat cu degetul către inculpat ca fiind tatăl său și îl indică drept persoana cu care a făcut sex.

Din sală l-a indicat pe inculpat, în boxă, ca fiind tatăl său, iar la întrebarea instanţei ”Sunteți supărat pe tata?” persoana vătămată a răspuns: „Da”.

„Ulterior la întrebarea instanţei: De ce sunteţi supărat pe tatăl dumneavoastră, ce a făcut?. persoana vătămată a răspuns: sex. La întrebarea instanţei: aţi întreţinut raporturi sexuale cu tata?, persoana vătămată a răspuns: Da”.

De asemenea, instanța a întrebat-o pe persoana vătămată "Unde?”, iar aceasta a răspuns ”În drum”, iar la întrebarea ”Cu cine?” a răspuns ”Cu tu”, ulterior, solicitându-i-se să precizeze cine este ”Tu” a spus ”Cu (...)”. La întrebările ”Tata a făcut sex cu (...)?, De mai multe ori, sau o dată?” persoana vătămată a răspuns ”Da”. Fiind rugată să indice cine este tata, persoana vătămată a arătat către inculpat, iar la întrebarea instanţei ”Cu el ai făcut sex?”, aceasta precizând "El sex, da”. La întrebarea ”De care sex?”, răspunzând "Tu, sex, auu!”, se mai susține în documentul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti. El le-a spus medicilor că a mâncat...
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
#barbat, #viol, #copil, #public, #retard , #viol