Bărbații trebuie să își îngrijească de asemenea tenul. Nu sunt feriți nici de afecțiuni, nici de îmbătrânire

Advertorial
Luni, 18 Aprilie 2022, ora 11:22
12336 citiri
Bărbații trebuie să își îngrijească de asemenea tenul. Nu sunt feriți nici de afecțiuni, nici de îmbătrânire
Bărbații au nevoie de o îngrijire specială și când se bărbieresc FOTO Unsplash

În mod eronat, tindem să credem că doar femeile trebuie să își îngrijească pielea și să aibă o rutină zilnică potrivită pentru tenul lor. Bărbații sunt înlăturați din ecuație cu toate că, la sfârșitul zilei, se confruntă cu aceleași probleme.

Și bărbații îmbătrânesc și fac riduri. Și bărbații suferă de acnee, rozacee, sau alte afecțiuni. Și ei pot avea un ten uscat, ce necesită hidratare, sau exces de sebum. Și ei au pori astupați din cauza impurităților și prafului. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să neglijeze acest aspect.

Cu toate că o bună parte dintre produse pot fi folosite de ambele sexe, există și game concepute special pentru bărbați.

Deși nu este vizibil, seara tenul nostru este acoperit de praf, mizerie, sebum, motiv pentru care trebuie spălat pentru a evita formarea coșurilor și a punctelor negre.

Bărbații pot începe cu un produs pentru curățare, ca de exemplu un gel, ce poate conține ingrediente precum propolis sau hibiscus.

Mai apoi urmează aplicarea unei creme care să conțină ingredientele ce țintesc problema cu care se confruntă fiecare în parte. Puteți opta pentru un produs care conține acid hialuronic, vitamina C, acid azelaic, sau matcha și lotus albastru, toate cu un efect benefic dovedit.

Există și o soluție salvatoare pentru nopțile pierdute. Fie că a fost seară târzie de meci cu băieții, fie o întâlnire cu persoana iubită, oboseala se vede pe ten. Pentru a reduce pe cât posibil daunele, o idee ar fi serul pentru nopți pierdute, destinat bărbaților, ce conține acid hialuronic, dar și extracte de fructe și de iasomie, ce conferă tenului un aspect proaspăt.

Bărbieritul, ritualul zilnic al bărbaților

Cu toate că există deja un adevărat trend de ani de zile în privința bărbii la bărbați, încă există mulți care preferă să se bărbierească zilnic. Uneori o fac pe fugă, alteori nu folosesc cele mai potrivite produse, cert este că tăieturile pot strica o zi specială.

În primul rând, o idee bună ar fi să folosiți un produs pre-bărbierit, cum ar fi un gel ce conține ulei. Un astfel de produs se aplică, iar apoi se lasă câteva minute să acționeze pentru a înmuia firul de păr. Adio disconfort cauzat de lamă și iritații. Aceste produse conțin adesea ulei de cocos, vitamina E, extract de iasomie sau ulei de ricin.

A doua etapă este produsul aplicat după bărbierit, o soluție fiind balsamul cu efect hidratant, regenerant, energizant sau calmant.

Un produs care funcționează pentru toate tipurile de ten este balsamul cu extract de cânepă. După bărbierit, pielea bărbaților poate să fie extrem de sensibilă, iar acest extract are un efect regenerator, revitalizant, tonic, emolient și calmant. În plus, conferă elasticitate și fermitate, susținând procesul de hidratare.

Fiecare experiență privind rutina de îngrijire a pielii este unică.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#barbati ingrijire ten, #barbierit barbati, #ten barbati , #ten
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Tot este bine ca nu trebuie sa purtam soutien-gorge fiindca ne cad