Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cât plătesc bărbații din România pentru "cursuri de masculinitate". "Mă bucur că am copilărit în anii 90"

Marti, 07 Martie 2023, ora 04:25
3895 citiri
Cât plătesc bărbații din România pentru "cursuri de masculinitate". "Mă bucur că am copilărit în anii 90"
Bărbat care se antrenează la sală FOTO Unsplash

Cursurile de dezvoltare personală sunt foarte populare, deoarece oamenii doresc să își dezvolte abilitățile și să își îmbunătățească viața personală și profesională. Pot include subiecte precum dezvoltarea abilităților de comunicare, găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională, gestionarea stresului și îmbunătățirea încrederii în sine.

Printre ele și-au făcut loc și cursurile de masculinitate pentru bărbaţii care nu au suficientă încredere în ei.

Un astfel de curs durează între câteva săptămâni şi câteva luni, iar participanții sunt învățați cum să abordeze femeile, cum să le respecte într-o relaţie, cum să se îmbrace sau ce cadouri ar trebui să le cumpere.

"Ne întâlnim de două ori pe lună"

Cei care s-au înscris se declară mulțumiți.

"M-au ajutat cursurile să vorbesc cu femeile, să vorbesc și cu mine."

"Vreau să am grijă de mine, dezvoltare personală, să mă ocup de fizic, de minte."

"Ne întâlnim de două ori pe lună şi stabilim anumite obiective, le discutăm și monitorizăm progresul, avem și o comunitate online pentru toată lumea din țară și din afara țării", au declarat câțiva participanți pentru Știrile Pro TV.

Cursurile costă între 300 și 1.000 de lei.

"Arată că am crescut ca economie"

Știrea a fost comentată și în mediul online. Pe Reddit, unii încearcă să înțeleagă fenomenul, altora li se pare caraghioasă ideea.

"Arată că am crescut ca economie că avem bani de dat pe asta. Dar cred că un psiholog e mai indicat decât un astfel de mentor."

"Cât mă bucur ca am copilărit in anii 90!"

"Este doar evoluția ecosistemului social. Bărbatul devine mai moale pentru că viața e relativ mai confortabilă ca niciodată pentru el ca bărbat, astfel că își permite să rămână copil/ adolescent mai mult timp. Femeia devine mai tare, deoarece primește oportunități pe care niciodată în istorie nu le avea, și trebuie să se adapteze ca să profite la maxim de ele. Femeia are acum mai multă putere în societate, deci așteptările de la un posibil partener cresc.

Media socială de asemenea crește artificial încrederea femeilor în propria valoare genetică pe piața întâlnirilor, dat fiind toată atenția pe care o primesc acolo de la toate categoriile de bărbați. Astfel că femeile sunt cele cu putere de decizie, și vor ținti mereu la masculii de top. Bărbatul, în schimb, devine din ce în ce mai feminizat, lipsit de încredere în sine, și în capacitatea lui de a livra masculinitatea și rolul său într-o posibilă relație.

Vorbim de niște femei independente, puternice, care vor bărbați de top, de nasul lor, pentru a se posta cu ei pe media socială, pentru a arăta la restul fraierelor că ele pot, au valoare și își permit, în timp ce bărbații înoată în din ce în ce mai mare neputință, dat fiind multitudinea de factori care sunt împotriva lor, și lucrurile devin doar din ce în ce mai rele pentru ei din acest punct de vedere.

Viața e din ce în ce mai complexă, sunt extreme la tot pasul, și totul pare să fie doar o loterie a șansei și sorții, unde ori ieși câștigător rapid și fără prea mult stres, ori rămâi mereu blocat și pare că nimic nu se întâmplă în avantajul tău."

"Cursuri despre cum să te înjosești și să manipulezi și să fii un pămpălău doar pentru a câștigă o gagică, care probabil să te lase când vede de fapt cum ești cu adevărat. 1000 lei, o să vină doar disperații singuri de un secol crezând că asta le garantează succesul."

"Dacă le-ar spune femeile să nu mai dea banii pe "cursurile" alea și că "mentorii" ăia sunt niște dobitoci, nu ar asculta. Ar veni cu teorii cum că femeile îi vor proști."

"Râdem de Tate cât vrem, dar vă gândiți că ordinarul ăla lua bani de la băieți sa îi învețe cum e cu fetele, în timp ce își învăța fetele cum să îi facă de bani pe fraieri? "Mentori"."

”Problema nu este cursul în sine, ci persoana care profită de oameni naivi care cel mai sigur au alte frustări, neajunsuri, probleme care trebuie tratate altfel. Bărbații care ajung acolo sigur au trecut printr-o serie de întâmplări și nu mai văd altă cale. Mai ales că toți procesăm diferit evenimentele din jurul nostru. Deh, nu este prost cine cere, de obicei este persoana care oferă."

"Gluma cosmică e ca de 1000 de lei poți să faci câteva ședințe bune de terapie."

"Chestii de genul se întâmplă când nu ai tată destul de capabil mental încât să-ți ofere minimul de educație și ghidaj în viață. Nu ar trebui să-i vorbim de rău, dacă toată viața au fost făcuți in toate felurile posibile negative de către familie, în special de către tatăl lor e și normal că vor pica victime acestor escroci care le vorbesc frumos și îi apreciază pentru așa-zisele "reușite"."

Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, înăsprind şi mai mult restricţiile în...
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
#barbati, #cursuri, #masculinitate, #preturi, #reactii , #stiri sociale