Barcelona a pierdut calificarea dupa un meci de fotbal adevarat

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 20 Aprilie 2017, ora 07:30
12306 citiri
Barcelona a pierdut calificarea dupa un meci de fotbal adevarat

FC Barcelona a parasit pentru al doilea an consecutiv Liga Campionilor in faza sferturilor de finala, insa de aceasta data a facut-o dupa un meci de fotbal adevarat, cum rar se mai vede in acest sport.

Returul cu Juventus a inceput cu amenintarea unui arbitraj catastrofal, cum a fost cel din returul cu PSG sau cum a fost cel de la meciul dintre Real Madrid si Bayern Munchen, jucat cu numai o zi inainte. Din acest punct de vedere, olandezul Bjoern Kuipers si brigada sa au fost la inaltime.

De foarte mult timp n-am mai vazut un meci la nivel inalt in care un arbitru sa aiba curajul sa lase jocul atat de liber. Daca ati fost atenti, in primele minute ale meciului jucatorii ambelor formatii erau uimiti ca "centralul" nu fluiera si chiar s-au oprit din proprie initiativa la vreo doua faze, anticipand sanctionarea unor faulturi.

Kuipers a preferat un joc barbatesc, cu intrari tari, la limita regulamentului, si foarte bine a facut. Sigur, a mai avut si scapari, a fost o talpa la Khedira nesanctionata in prima repriza, apoi in partea secunda a fost talpa lui Alves la Neymar, de asemenea nesanctionata, cotul aplicat de Higuain lui Umtiti si altele asemenea, insa per total arbitrajul a fost unul foarte bun.

Si de la maniera de arbitraj a plecat si jocul. Dupa ce au realizat ca arbitrul nu doar ca ii lasa, ci ii invita chiar sa joace fotbal, cei 22 de oameni de pe teren asta au facut.

Barcelona a atacat, asa cum era de asteptat, iar Juventus a stat organizata in aparare, incercand sa loveasca pe contraatac.

Formatia lui Luis Enrique a evoluat corect, asa cum trebuia, si numai ghinionul a facut ca Messi ai colegii sai sa nu inscrie la sumedenia de ocazii pe care le-au avut.

De cealalta parte, Allegri a jucat inteligent pe Camp Nou, cu doi oameni care au facut risipa de efort. Cuadrado si Mandzukic au "arat" cele doua benzi, dubland fundasii laterali si aparand bine in atac pentru a-i sprijini pe Higuain si Dybala.

In partea secunda am avut si un interesant duel tactic, cu Luis Enrique mutand primul prin introducerea lui Alcacer si trecerea la un sistem 4-2-4 usor anemic, fara sustinerea unei linii mediene adevarate, ceea ce l-a obligat pe Neymar sa intre mult in centru pentru a-si lua baloane. Ulterior, Allegri a trecut si el la 5-4-1 dupa introducerea lui Barzagli, insa chiar si asa Juve a ramas vulnerabila pe benzi, Alves si Sandro fiind jucatori care se simt mai bine pe faza ofensiva. In fine, dupa intrarea lui Mascherano, Barca a trecut la sistemul promis de antrenor inaintea meciului, cu doi oameni lasati in defensiva, "El Jefecito" si Umtiti, si cu ceilalti opt jucatori de camp aglomerand jumatatea adversa de teren.

A fost o tactica sinucigasa, insa Allegri n-a avut curajul sa riste fie prin trecerea lui Cuadrado ceva mai in centru, fie prin scoaterea lui Mandzukic si introducerea unui jucator rapid, dar mai slab din punct de vedere fizic.

Barca iese paradoxal cu capul sus din Liga Campionilor, dupa ce a aratat ca poate juca fotbal de calitate si fara sa fie impinsa de la spate de arbitri, iar Juventus pare a fi principala favorita la castigarea trofeului in acest sezon, chiar daca in competitie au ramas cele doua mari echipe din Madrid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Barcelona Juventus analiza, #Barcelona Juventus Champions League, #Barcelona Juventus arbitraj , #Champions League