PSG - Barca, meciul cifrelor

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 18:37
2872 citiri
PSG - Barca, meciul cifrelor
lesechos.fr

PSG va infrunta miercuri seara pe Camp Nou gruparea FC Barcelona si va incerca sa obtina calificarea in semifinalele Championes Leagues.

Cel putin aceasta este speranta jucatorilor, antrenorilor, fanilor clubului parizian, mai ales ca nu se stie inca daca Lionel Messi va fi folosit dupa accidentarea din partida tur.

Cu ocazia disputei dintre cele doua echipe, Les Echos si-a propus sa va prezinte un palmares insemnand: bugetul cluburilor, valoarea echipelor, jucatorii care castiga cel mai mult, numarului fanilor de pe facebook etc.

Bugetul cluburilor

De la venirea noilor proprietari qatarioti, PSG si-a vazut bugetul trecand de la 80 milioane de euro (2010-2011) la 300 milioane euro. Cu toate acestea, ramane foarte departe de cel al FC Barcelona ce are in buget 480 milioane de euro.

Valoarea echipelor

Dupa Transfermarkt, efectivul catalan are o valoare de piata estimata la 604 milioane de euro. De doua ori mai mult decat PSG, evaluata la 303 milioane euro. In mai putin de doi ani, clubul parizian a devenit campionul Europei la transferuri, cheltuind 253 milioane de euro.

Numai pentru transferul lui Thiego Silva de la AC Milan a platit 42 milioane de euro si aproximativ 30 de milioane euro pentru atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic.

Numarul fanilor de pe Facebook

Cu peste 41 milioane de fani, clubul spaniol este cel mai iubit club de pe Facebook, devansandu-le pe Real Madrid si Manchester United. PSG nu are decat 2,6 milioane de fani.

Jucatorii care castiga cel mai mult

Dupa ultimul clasament (France Football) al veniturilor obtinute in 2012-2013, David Beckham este jucatorul cu 1,7 milioane de euro salariu anual (141.000 de euro/luna), prime de 1,3 milioane euro, 33 milioane euro din contracte de publicitate si alte parteneriate.

Urmeaza Lionel Messi cu 35 milioane euro anual, 500.000 euro prime si 22 milioane euro din publicitate si alte pateneriate.

Numarul trofeelor

In ultimii zece ani, Barca a adunat in palmares 22 de trofee (dintre care 3 in League des Champions si 5 in Primera Division), in timp ce PSG doar 4 (3 in Cupa Frantei si unul in Cupa Ligii).

Goluri inscrise: Messi si Ibra

In cele 29 de meciuri din acest sezon, Messi a inscris 43 de goluri, adica o medie de 1,5 goluri pe meci, iar in 27 de meciuri, Ibrahimovic 25, adica 0,9 goluri pe meci.

Stadioane

Camp Nou, stadionul catalan, dispune de o capacitate de 98.787 de spectatori. Parc des Princes, doar de 49.691. Cat priveste abonatii fideli, PSG are 25.000, iar spaniolii 175.000.

Componenta echipelor

PSG mizeaza pe staruri internationale. Astfel, 16 jucatori din 31 sunt straini (51% din efectiv). Contrar acestuia, Barca este unul dintre cluburile europene ce se bazeaza in cea mai mare parte pe jucatori nationali. Doar 8 fotbalisti din 23 sunt straini (35%).

Autocare

Singurul criteriu ce face ca PSG sa depaseasca clubul Barca este pretul autocarului. Recent, parizienii au optat pentru unul nou, al companiei Man, estimat la 750.000 de euro. Jucatorii Barcei se deplaseaza intr-un Starline de 500.000 de euro.

Cota la casele de pariuri

Cota unei victorii pentru PSG la casele de pariuri este in medie de 7,5. Pariorii mizeaza pe o victorie a Barcei, cu un plus cotat intre 1,3 si 1,4. Cat priveste un meci egal, acesta are o cota de 5.

Cand s-a disputat meciul dintre cele doua cluburi pe Parc des Princes, suma pariurilor in Franta a insemnat 4 milioane de euro. Ca titlu de comparatie, in meciul pentru League des Champions (Chelsea-Bayern), ea a fost doar de 1,1 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Barcelona PSG cifre, #Barcelona PSG avancronica, #Barcelona PSG Liga Campionilor , #Champions League