Destinația turistică de care au început să fugă românii: "Furtul e ridicat la nivel de artă"

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 07:29
30637 citiri
Destinația turistică de care au început să fugă românii: "Furtul e ridicat la nivel de artă"
Sagrada Familia din Barcelona Fosto: Arhiva Pixabay

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care a ajuns la cote alarmante în ultima perioadă.

Turiștii români au aflat și ei de acest lucru, drept pentru care au început să evite călătorii în orașul spaniol sau să manifeste prudență dacă ajung acolo.

O româncă a cerut informații, pe un forum turistic, despre ceea ce se petrece la Barcelona, acolo urma să călătorească, iar părerile de acolo nu au fost prea încurajatoare.

„Bună tuturor! Urmează să plec în Barcelona și am o mică reținere. Tot aud că se întâmplă frecvent să le fie furate bunurile străinilor pe stradă; telefoane, portofele etc. Ați ști să îmi spuneți dacă e, într-adevăr, un motiv de îngrijorare? Locuind în România, nu pot să spun că m-ar impacienta foarte tare aspectul ăsta, că noi deja suntem obișnuiți cu ale noastre, dar auzind așa de multe de la străini, ajung să mă întreb dacă furtul e mai frecvent decât la noi. Mulțumesc mult!”, aceasta fiind postarea femeii potrivit Antena 3.

„Aș zice că se fură mult mai mult decât la noi, acolo sunt experți din toată lumea. Dar, cu puțină atenție, n-ar trebui să fie motive de îngrijorare. Nu lăsați telefoane pe masă la terase, sau bani/portofel în greacă, și geacă pe scaun. În metrou atenție sporită.”, a comentat unul dintre utilizatori, conform sursei citate.

„În Barcelona, furtul e ridicat la nivel de artă, au niște strategii și scenarii de îți vine să îi aplauzi la final, nu să chemi poliția. Totuși, cu un bun simț turistic și un strop de atenție sporită veți fi în regulă. Eu nu am avut nicio problemă, dar nu am degete să număr cunoscuții și prietenii care au rămas fără câte ceva în Barcelona.”, a comentat o altă persoană, conform unor informații relatate de adevărul.ro.

„Gentuța în față. Nu luați bijuterii, ceasuri scumpe, nu faceți paradă de haine de firmă. E bine să aveți două acte. Buletin și pașaport. Pașaportul lăsat la hotel.Cel mai bine e să aveți revolut, puneți acolo niște bani, cât aveți nevoie. În rest, nu vă îngrijorați. Hoții miros bogăția. Săracia nu îi interesează”, a fost un alt sfat, conform sursei Antena 3.

Quarterly Report - Editia 4

Strategia folosită de hoții de buzunare în magazinele de haine. Care sunt „țintele” lor preferate FOTO
Strategia folosită de hoții de buzunare în magazinele de haine. Care sunt „țintele” lor preferate FOTO
Magazinele aglomerate sunt locurile preferate de hoții de buzunare care sunt tot mai agili și știu momentul perfect când să acționeze și pe cine să vizeze. Conform unei înregistrări...
Barcelona a câștigat a doua oară la rând Liga Campionilor. UEFA a permis un banner de susținere pentru Palestina
Barcelona a câștigat a doua oară la rând Liga Campionilor. UEFA a permis un banner de susținere pentru Palestina
Echipa Barcelona a câştigat, sâmbătă, pentru a doua oară consecutiv Liga Campionilor la fotbal feminin, învingând-o în finală pe Lyon, scor 2-0, pe stadionul San Mames din Bilbao....
#barcelona, #hoti, #romani, #calatorie, #probleme, #furturi, #atentie, #destinatie turistica , #stiri sociale