Destinația turistică de care au început să fugă românii: "Furtul e ridicat la nivel de artă"

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 07:29
30553 citiri
Destinația turistică de care au început să fugă românii: "Furtul e ridicat la nivel de artă"
Sagrada Familia din Barcelona Fosto: Arhiva Pixabay

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care a ajuns la cote alarmante în ultima perioadă.

Turiștii români au aflat și ei de acest lucru, drept pentru care au început să evite călătorii în orașul spaniol sau să manifeste prudență dacă ajung acolo.

O româncă a cerut informații, pe un forum turistic, despre ceea ce se petrece la Barcelona, acolo urma să călătorească, iar părerile de acolo nu au fost prea încurajatoare.

„Bună tuturor! Urmează să plec în Barcelona și am o mică reținere. Tot aud că se întâmplă frecvent să le fie furate bunurile străinilor pe stradă; telefoane, portofele etc. Ați ști să îmi spuneți dacă e, într-adevăr, un motiv de îngrijorare? Locuind în România, nu pot să spun că m-ar impacienta foarte tare aspectul ăsta, că noi deja suntem obișnuiți cu ale noastre, dar auzind așa de multe de la străini, ajung să mă întreb dacă furtul e mai frecvent decât la noi. Mulțumesc mult!”, aceasta fiind postarea femeii potrivit Antena 3.

„Aș zice că se fură mult mai mult decât la noi, acolo sunt experți din toată lumea. Dar, cu puțină atenție, n-ar trebui să fie motive de îngrijorare. Nu lăsați telefoane pe masă la terase, sau bani/portofel în greacă, și geacă pe scaun. În metrou atenție sporită.”, a comentat unul dintre utilizatori, conform sursei citate.

„În Barcelona, furtul e ridicat la nivel de artă, au niște strategii și scenarii de îți vine să îi aplauzi la final, nu să chemi poliția. Totuși, cu un bun simț turistic și un strop de atenție sporită veți fi în regulă. Eu nu am avut nicio problemă, dar nu am degete să număr cunoscuții și prietenii care au rămas fără câte ceva în Barcelona.”, a comentat o altă persoană, conform unor informații relatate de adevărul.ro.

„Gentuța în față. Nu luați bijuterii, ceasuri scumpe, nu faceți paradă de haine de firmă. E bine să aveți două acte. Buletin și pașaport. Pașaportul lăsat la hotel.Cel mai bine e să aveți revolut, puneți acolo niște bani, cât aveți nevoie. În rest, nu vă îngrijorați. Hoții miros bogăția. Săracia nu îi interesează”, a fost un alt sfat, conform sursei Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tot mai mulți români preferă relațiile fără angajamente. Care sunt principalele cauze pentru care și-au schimbat valorile
Tot mai mulți români preferă relațiile fără angajamente. Care sunt principalele cauze pentru care și-au schimbat valorile
Căsătoria a devenit din ce în ce mai neatrăgătoare pentru foarte mulți români, care preferă să aibă relații romantice care nu presupun obligații. Potrivit unor date furnizate de...
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins miercuri în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori. Australianul Alex de Minaur (25 de...
#barcelona, #hoti, #romani, #calatorie, #probleme, #furturi, #atentie, #destinatie turistica , #stiri sociale