Avancronica unei finale de vis: FC Barcelona - Real Madrid

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 09:47
2722 citiri
Avancronica unei finale de vis: FC Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona si Real Madrid se infrunta din nou, la 4 zile distanta de la precedenta intalnire intre cele doua mari rivale spaniole. De aceasta data, catalanii si madrilenii joaca in finala Cupei Spaniei. Partida este programata miercuri seara, de la ora 22:30 - ora Romaniei, pe stadionul Mestalla din Valencia.

Va fi cea de-a 211-a partida intre Barcelona si Real Madrid. Pana acum, galacticii au castigat 85 de partide, in timp ce Barcelona are 82 de succese. 43 de intalniri s-au terminat la egalitate.

Daca la intalniri directe, Realul sta mai bine, in ceea ce priveste castigarea Cupei Spaniei, Barcelona e superioara. De 25 de ori au castigat catalanii Cupa Regelui Juan Carlos, fata de cele 17 triumfuri ale "albilor".

Castigatoarea acestei editii a Cupei Spaniei va primi un cec in valoare de 1 milion de euro, iar finalista se va multumi cu 600 de mii de euro.

Pana in finala, Barcelona a trecut de Ceuta (7-1 la general), Atletico Bilbao (1-1, calificata datorita golului marcat in deplasare), Betis Sevilla (6-3 la general) si Almeria (8-0 la general).

In ceea ce-i priveste pe madrileni, acestia le-au eliminat pe Murcia (5-1 la general), Levante (8-2 la general), Atletico Madrid (4-1 la general si Sevilla (3-0 la general).

Declaratii respectuoase

Daca la conferinta de presa de dinaintea meciului din campionat, Jose Mourinho n-a vorbit, de aceasta data portughezul a spus cate ceva.

"Nu exista favorita intr-o finala. Ambele echipe au aceleasi sanse de a castiga. Sper sa fie un meci frumos si sa nu avem parte de incidente. E prima mea finala la Real Madrid, dar n-am emotii" - Jose Mourinho.

De partea cealalta, Josep Guardiola a spus: "Cred ca e o finala in care orice se poate intampla. Pentru noi e un joc important si vreau sa-l castigam. E o onoare sa jucam finala impotriva unei echipe mari precum Real Madrid".

ECHIPELE:

Guardiola nu-i va avea la dispozitie pentru aceasta intalnire pe Abidal si Bojan, ambii accidentati, in timp ce Puyol e incert. In tabara adversa, Mourinho nu se poate baza pe accidentatii Diarra si Gago, dar nici pe suspendatul Albiol.

BARCELONA: Pinto - Alves, Busquets, Pique, Adriano - Xavi, Mascherano, Iniesta - Pedro, Messi, Villa.

Antrenor: Josep Guardiola.

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo - Alonso, Pepe, Khedira - Ronaldo, Ozil, Di Maria.

Antrenor: Jose Mourinho.

Partida va fi arbitrata de Undiano Mallenco si va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#avancronica Barcelona Real Madrid, #Barcelona Real Cupa Spaniei, #finala Cupei Spaniei , #Real Madrid