FC Barcelona o umileste in El Clasico pe Real Madrid

Duminica, 28 Octombrie 2018, ora 19:06
14511 citiri
FC Barcelona o umileste in El Clasico pe Real Madrid
Foto: elmundo.es

FC Barcelona a umilit-o in El Clasico pe Real Madrid, scor 5-1 intr-o partida de cosmar pentru Sergio Ramos si compania, madrileni careu au parut de nerecunoscut pe Camp Nou.

In prezenta a peste 93.000 de oameni, record de asistenta in acest sezon, golurile au fost marcate de Suarez o tripla, Vidal si Coutinho pentru catalani, respectiv Marcelo pentru Real, unul din golurile lui Suarez venind din penalti.

Real Madrid a fost o echipa de nerecunoscut in prima parte, cand panica a fost cuvantul de ordine in tabara madrilenilor, mai ales in partea defensiva a acestora, care a primit doua goluri extrem de usor, unul si cu ajutorul unui penalti, venit dupa o gafa mare a lui Varane.

Barcelona incepea perfect acest El Clasico cu gol in minutul 11, gol dupa o contra perfecta, pasa subtila a lui Jordi Alba de pe flancul stang si apoi al fostului star de la Liverpool, venit lansat din linia a doua in plin careu.

A continuat maniera clara de dominare a Barcelonei, iar in minutul 30, VAR a fost folosit pentru prima data in istoria meciurilor Barcelona - Real, "El Clasico" asadar.

Suarez a fost bruscat clar de Varane in plin careu, arbitrul Sanchez a vrut sa fie sigur si a urmarit pe reluarile VAR faultul si apoi a dictat lovitura de la punctul cu var. Luis Suarez a batut perfect si era deja 2-0.

Julen Lopetegui, antrenorul lui Real, era deja cu "streangul de gat" in pauza dintre reprize, nimeni aproape nu mai paria pe sansele fostului selectioner al Spaniei sa mai ramana la Real, dupa ceea ce ar fi putut fi al cincilea meci la rand fara victorie.

Insa maniera in care a jucat Real la inceputul partii secunde a fost una poate uluitoare, Madridul practic a dominat minutele de start, i-a "furat" mingea Barcelonei si a redus din handicap inca din minutul 50, prin Marcelo, 2-1, gol marcat din plin careu de fundasul brazilian, dupa o eroare in lant a apararii catalane.

Glumea se putea ingrosa in minutul 55, insa marele ghinion a fost ca sutul lui Modrici de la marginea carelui a atins bara lui Ter Stegen. Lopetegui avea deja culoare in obraji si Realul incepea sa spere, dar bara lui Suarez din minutul 60 avea sa fie un prim semnal de alarma.

Ultima jumatate de ora a fost un cosmar pentru Real, care a luat trei goluri, alte doua de la Luis Suarez, unul printr-o lovitura de cap incredibila de la 14-15 metri, dupa o pasa a lui Sergi Roberto, iar al cincilea de la Arturo Vidal, lovitura de cap dupa o pasa a lui Dembele, primul gol al chilianului in tricoul ros-albastru.

Este a cincea partida la rand fara victorie pentru Real, care a dovedit mari lacune din nou in aparare, iar Lopetegui cel mai probabil va fi demis.

Leo Messi parea extrem de fericit din tribune, unde a vazut partida la loja alaturi de unul dintre baietii sai si de fetita lui Suarez.

Barca redevine lidera in Primera cu 21 de puncte, la doua lungimi peste Atletico de Madrid. Real Madrid coboara pe 9 cu 14 puncte, criza adancindu-se sever la campioana Europei.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, se termina 5-1 pentru Barcelona!!

Min.89: Suarez putea sa faca scorul unul de tenis, dar reluarea din voleu a fost respinsa de Courtois.

Min.87: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Vidaaaal! 5-1, ce umilinta au realizat catalanii, e primul gol marcat de chilian in tricoul ros-albastru, Dembele trece de Nacho cu mare lejeritate, centreaza si apoi Vidal reia sec cu capul.

Min.84: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Barcelonaa! Se distreaza catalanii astazi, 4-1, face Sergio Ramos o mare gafa defensiva, Sergi Roberto mai face o pasa de gol, Suarez scapa singur si il lobeaza fin pe Courtois, 4-1, Real e in genunchi!

Min.82: Iese Marcelo, accidentat, intra Mariano Diaz, cel care ii poarta tricoul lui Ronaldo.

INFO: 93.265 de spectatori asista la meci!

Min.77: Schimbare la Real, iese Bale si intra Asensio.

Min.76: Galben vazut de Suarez dupa un fault dur la Nacho.

Min.74: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Suareeez! 3-1 Barcelona, lovitura de cap magnifica a lui Suarez, de la 13-14 metri, pasa venita de la Sergi Roberto, pasa care nu ii era adresata.

Min.73: Coutinho iese de pe teren la gazde, intra Dembele.

Min.71: Suarez il faulteaza la mijlocul terenului pe Casemiro.

Min.68: Iese Raffinha, intra Semedo, e prima schimbare la Barca.

Min.67: Rateaza si Benzema o sansa uriasa pentru egalare, Pique se plange ca a fost faultat in atac..

Min.64: Jordi Alba reia periculos din situatie de varf de atac, e corner pentru Barcelona!

Min.60: Bara si Barcelona, ce repriza frumoasa! Suarez a lovit stalpul din stanga al lui Courtois, dupa o centrare inteligenta a lui Sergi Roberto.

Min.55: Mare ocazie Real! Modrici suteaza de la marginea careului cu latul, mingea atinge bara, ce sansa...Real a inceput in tromba aceasta repriza!

Min.52: Bale vede galben pentru un fault din spate la Rakitic.

Min.50: GOOOOOOOOOOOOOOOL Real! Marcelo reduce din diferenta, 2-1, o faza in care apararea gazdelor s-a balbait, balonul a ajuns in plin careu la fundasul brazilian care cu poarta aproape goala nu a gresit. Se aprinde meciul!

Min.48: Centrare buna Marcelo de pe stanga, Benzema incearca sa reia cu capul, dar Lenglet sare mai bine si respinge.

Incepe partea secunda!

Min.46: Schimbare la Real, prima din partida, iese Varane si intra Vazquez.

45+1 - Pauza!

45 - Barcelona pleaca pe un contraatac patru contra doi, dar Suarez incearca un lob de la 40 de metri si executia e defectuoasa.

43 - Rafinha suteaza puternic din marginea careului, insa mingea se duce pe langa poarta.

41 - Real Madrid da o replica foarte palida, nu a avut nicio ocazie mare pana acum.

36 - Minute mai confuze de joc, mingea sta mai mult la centrul terenului si sunt multe intreruperi.

30 - GOL BARCELONA!!! Luis Suarez inscrie din penalti!

29 - Penalti pentru Barcelona dupa o intrare a lui Varane asupra lui Suarez! Decizia a fost luata cu ajutorul arbitrajului video!

27 - Sergio Ramos trage de la peste 30 de metri, insa din nou fara emotii pentru Ter Stegen.

25 - Real Madrid incearca in ultimele minute un joc de posesie, dar nu reuseste sa se apropie de careul advers.

19 - Ce ocazie!!! Arthur suteaza plasat din marginea careului, insa Courtois scoate superb de sub bara.

18 - Posesia este 70-30 in favoarea Barcelonei in startul meciului.

17 - Marcelo trage cu piciorul drept de la 28 de metri, mingea ajunge in bratele lui Ter Stegen.

13 - Bale suteaza de la 30 de metri, dar fara emotii pentru Ter Stegen.

11 - GOL BARCELONA!!! Jordi Alba primeste in partea stanga, trimite ideal la 10 metri catre Coutinho, care suteaza pe jos si deschide scorul!!!

8 - Real Madrid pleaca pe contraatac, Bale centreaza din partea stanga, dar Benzema finalizeaza cu un sut din voleu peste poarta.

5 - Real Madrid tine mai mult de minge, dar se joaca in general la centrul terenului.

2 - Un prim atac al Realului, Benzema scapa singur spre poarta, insa este oprit pentru un ofsaid la limita.

1 - A inceput meciul!

Echipele de start:

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Rafinha, Suarez, Coutinho.

Rezerve: Cillessen, Malcom, Munir, Vidal, Brandariz, Semedo, Dembele.

Antrenor: Ernesto Valverde.

Real Madrid: Courtois - Nacho, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modric, Kroos, Isco - Bale, Benzema.

Rezerve: Navas, Lucas, Mariano, Ceballos, Asensio, Valverde, Odriozola.

Antrenor: Julen Lopetegui.

Este pentru prima data dupa 11 ani la rand cand un meci Barca - Real se joaca fara Messi si Ronaldo pe teren, motivul in acest an fiind ca Ronaldo a plecat de la Real la Juventus, iar Messi este indisponibil, dupa o fractura la antebrat in partida disputata cu Sevilla, el urmand sa revina abia peste 3 saptamani pe teren.

Va fi o partida in care tinerii vor trebui sa straluceasca, iar solutiile celor doi antrenori sunt diverse din acest punct de vedere, de la Asensio, Llorente sau Odriozola pentru Real, la Malcom, Arthur sau Dembele pentru Barcelona.

Sergio Ramos e jucatorul cu cele mai multe El Clasico bifate din acest meci, e vorba de 38 de partide, in timp ce Busquets de la catalani e pe primul loc la acest capitol, cu 33 de meciuri de acest gen.

Jose Maria Sanchez Martinez este arbitrul delegat pentru acest meci. Are 35 de ani si a mai arbitrat un El Clasico, in Supercupa Spaniei (mansa retur, 2-0 pentru Real Madrid), partida in care a acordat doua cartonase galbene.

Este al 237-lea meci din istoria confruntarilor directe, iar Real Madrid a castigat 95 de meciuri directe si conduce la general in partidele oficiale. Ultimul meci direct a fost un 2-2, pe 6 mai 2018.

Echipe probabile:

FC Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Rafinha, Luis Suarez, Coutinho.

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Nacho, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Bale, Benzema, Isco.

Barcelona e pe 2 in La Liga, cu 18 puncte, unul mai putin ca lidera Atletico, in timp ce Real e clasata abia pe 8, cu 14 puncte, avand 4 meciuri la rand fara victorie!

Partida va fi televizata pe DigiSport, TelkomSport si LookTV.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Barcelona Real Madrid live text, #El Clasico nou episod live faza, #cronica Barcelona Real Madrid El Clasico , #Real Madrid