Totul despre El Clasico

Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 17:23
1655 citiri
Totul despre El Clasico

El Clasico sau "duelul titanilor" din fotbal, meciul dintre Barcelona si Real Madrid, se joaca samabata seara pe Nou Camp, incepand cu ora 19.00 in cadrul etapei X din Primera Division.

Cele doua echipe se intlnesc pentru a 226-a oara in istoria El Clasico, in toate competitiile. Palmaresul este de partea madrilenilor, cu 90 de victorii, 87 de infrangeri si 48 de remize. Si golaverajul este favorabil celor de la Real, cu 379 goluri marcate fata de doar 346 pentru catalani.

In campionatul spaniol au fost 166 de intalniri directe, in care galacticii au obtinut 70 de victorii iar catalanii 64, 32 de partide terminandu-se cu remiza. In La Liga, Real a inscris 270 de goluri iar Barcelona 259.

Este primul duel in era "post Mourinho", a tinut sa specifice presa spaniola in avancronicile partidei. Ambele echipe se prezinta cu antrenori noi pe banca tehnica, Carlo Ancelotti la madrileni si Gerardo Martino la catalani.

Eroii din ultimii ani in derbiul Spaniei au fost cele doua staruri ale fotbalului mondial, Cristiano Ronaldo si Lionel Messi. In clasamentul all-time al golgheterilor din El Clasico, argentinianul se afla pe primul loc, alaturi de legenda Realului, Alfredo Di Stefano, cu 18 goluri marcate, in timp ce portughezul a inscis de 12 ori.

Meciul propune si un duel intre Neymar (21 de ani) si Gareth Bale (24 ani), cele mai scumpe transferuri facute de cele doua echipe in aceasta vara.

Iata si cele doua echipe probabile:

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Adriano, Xavi, Iniesta, Busuets, Pedro, Messi, Neymar.

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira, Isco, Di Maria, Modrici, C. Ronaldo, Benzema.

In Primera Division, Barcelona este lider cu 25 de puncte iar Realul ocupa pozitia a treia cu 22 de puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Barcelona Real Madrid El Clasico, #avancronica Barcelona Real Madrid , #Real Madrid
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Asta-i c-aia: "Eu sunt Totu şi ştiu totu'! Vă spun totu', vă cer to