Ce se intampla cu FC Barcelona: Cauzele unui declin la care nimeni nu se astepta

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 11:01
5741 citiri
Ce se intampla cu FC Barcelona: Cauzele unui declin la care nimeni nu se astepta
Foto: fcbarcelona.com

In mai putin de trei saptamani, FC Barcelona a reusit sa-si puna in pericol intreg sezonul. A fost eliminata deja din Liga Campionilor si si-a distrus avansul considerabil, fiind in pericol sa piarda si titlul in La Liga.

Catalanii au o luna aprilie de cosmar, iar increderea jucatorilor a ajuns la un nivel alarmant. Formatia lui Luis Enrique a pierdut ultimele trei meciuri din campionat, fapt ce i-a permis lui Atletico Madrid sa o egaleze la puncte, iar lui Real sa se apropie la o unitate.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie? De vina pentru acest declin la care mai nimeni nu se astepta sunt mai multe motive.

In primul rand, de vina ar fi dependenta de trio-ul ofensiv format din Lionel Messi, Luis Suarez si Neymar. Cand cei trei nu dau randament, jucatorii din linia a doua nu sunt capabili sa faca diferenta, iar asta se simte in jocul catalanilor, dar si in rezultate. Drept dovada, in ultimele trei meciuri din campionat, Barcelona a marcat doar doua goluri.

Messi a intrerupt o serie de 515 de minute fara gol in partida cu Valencia, insa acest lucru nu a fost suficient, intrucat golul a venit prea tarziu. In ceea ce il priveste pe Messi, de vina pentru lipsa de eficienta din ultima perioada ar fi si o serie de probleme musculare.

Totusi, lipsa solutiilor a fost evidentiata si de o decizie atipica luata de Luis Enrique in meciul cu Valencia, in care antrenorul catalanilor nu a facut nicio schimbare.

Un rol il joaca insa si oboseala atat fizica dar si mentala. Catalanii veneau, la meciul cu Real Madrid de pe 2 aprilie, dupa o serie incredibila de 34 de meciuri consecutive fara infrangere.

A aparut astfel relaxarea in campionat, intrucat obiectivul principal devenise Liga Campionilor. Catalanii s-au menajat in campionat, insa au avut de suferit pe ambele fronturi, fiind eliminati din Liga Campionilor si egalati la puncte in intrecerea interna.

Programul din ultimele 5 etape in La Liga:

Barcelona (76p): Deportivo (d), Gijon (a), Betis (d), Espanyol (a), Granada (d)

Atletico (76p): Bilbao (d), Malaga (a), Rayo Vallecano (a), Levante (d), Celta (a)

Real Madrid (75p): Villareal (a), Rayo Vallecao (d), Sociedad (d), Valencia (a), Deportivo (d)

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Barcelona rezultate negative, #rezultate negative FC Barcelona , #stiri FC Barcelona