Povestile jucatorilor care au evoluat cu Messi la juniorii Barcelonei. Generatia 1987, una dintre cele mai bune echipe din istorie

Sambata, 29 August 2020, ora 14:51
5466 citiri
Povestile jucatorilor care au evoluat cu Messi la juniorii Barcelonei. Generatia 1987, una dintre cele mai bune echipe din istorie
Foto: Gabriel Piko / Press Association Images

Considerata una dintre cele mai bune generatii din istoria academiei Barcelonei, generatia 1987 din La Masia a dat lumii pe Leo Messi, omul care acum vrea sa paraseasca Catalunia, dupa ce a castigat de sase ori Balonul de Aur.

1987 este anul in care s-au nascut fotbalistii din acea echipa, doar trei au ajuns sa joace pentru echipa mare a Barcelonei.

Dani Plancheria

A fost portarul echipei. Dupa ce a terminat junioratul, el a jucat in ligile inferioare din Spania. A evoluat chiar si la echipa secunda a Barcelonei, sub comanda lui Guardiola, insa nu a reusit sa ajunga in top. In prezent, Plancheria este retras din fotbal.

Cesc Fabregas

Descoperit de scouterii Barcelona, Fabregas a plecat la 16 ani de la Barcelona la Arsenal. S-a intors in Catalunia, in 2011, clubul platind pentru tansferul lui 35 de milioane de euro echipei engleze.

Este unul dintre putinii jucatori din acea generatia care a reusit sa aiba performante uriase. A castigat Campionatul Mondial si Euro cu Spania.

JOSE HINOJOSA

A fost colegul lui Fabregas de camera, insa nu a reusit sa ajunga fotbalist de top. Acum, antreneaza echipe de juniori din zona Cataluniei si mai joaca fotbal doar din placere, pentru o echipa de amatori.

Gerard Pique

A fost adus la juniorii Barcelonei de bunicul sau, care era vicepresedintele clubului catalan. Pique a plecat la Manchester United, dupa terminarea junioratului, insa s-a intors la Barcelona. A castigat tot ce se putea castiga cu echipa catalana: titlul de campioana, Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor.

Marc Valiente

A fost unul dintre capitanii echipei de juniori a clubului.

Nu a a apucat sa debuteze pentru prima echipa a Barcelonei, a jucat mai mult la echipa a doua. Valiente a avut o experienta si in Serbia, la Partizan, acum joaca pentru Sporting Gijon.

SURSA FOTO: instagram /marcvaliente4

Roger Giribet a sosit la Barcelona in aceeasi zi cu Messi, insa cariera a fost mult mai slaba decat a starului argentinian. Giribet a jucat numai in ligile inferioare ale Spaniei.

Franck Songo'o

Songo'o nu a jucat niciodata pentru echipa mare a Barcelonei. A fost luat de Portsmouth in 2005, apoi a mai jucat in Anglia pentru Bournemouth, Preston, Crystal Palace si Sheffield Wednesday. S-a retras din fotbal in 2014.

Julio de Dios Moreno

Un alt fotbalist din acea generatie care nu a jucat pentru echipe de top.

Tenerife, Merida au fost cele mai importante grupari pentru care a evoluat fostul mijlocas al juniorilor catalani. In prezent, joaca pentru Villarubia.

Eugenio 'Pitu' Plazuelo

Pitu a fost unul dintre cei mai importanti jucatori ai generatiei 87, alaturi de Messi si Pique, dar nici el nu a evoluat pentru prima echipa a Barcelonei. A plecat din Catalunia ca sa joace la Mallorca, dupa care au urmat numai echipe anonime, din ligile secunde ale Spaniei.

Juanjo Clausi

Clausi a plecat de la juniorii Barcelonei pe vremea cand era foarte tanar. A jucat numai la echipe obscure si nu a facut pasul sprea marea perfomanta.

LEO MESSI

Argentinianul a venit in 2000 la Barcelona si 20 de ani mai tarziu anunta ca vrea sa paraseasca Catalunia. Cel mai bun jucator al generatiei 1987, Messi a castigat absolut tot cu echipa mare a Barcelonei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#barcelona juniori colegi messi , #stiri FC Barcelona