Reactia lui Andres Iniesta dupa ultimul derbi disputat in tricoul FC Barcelona

Luni, 07 Mai 2018, ora 13:03
4334 citiri
Reactia lui Andres Iniesta dupa ultimul derbi disputat in tricoul FC Barcelona
Foto: Instagram/Andres Iniesta

Capitanul echipei FC Barcelona, Andres Iniesta, aflat la ultimul sau derby cu Real Madrid (2-2), in cadrul etapei a 36-a a campionatului de fotbal al Spaniei, a declarat ca a incercat sa savureze acest meci.

"Ca intotdeauna, am incercat sa savurez acest meci din primul minut. Vreau sa retin sentimentul pozitiv de a fi vazut echipa cum isi revine dupa eliminare (Sergi Roberto, in min. 45+2). Am reusit chiar sa preluam controlul si trebuie sa felicitam echipa pentru eforturile depuse, intrucat nu a fost usor.

Continuam sa visam ca nu vom pierde in acest sezon in campionat. Niciodata nu este usor sa joci cu un om mai putin si cu atat mai putin in fata lui Real Madrid, care este periculoasa. Dar echipa a facut bine lucrurile, toti jucatorii au crescut nivelul pentru a evita sa piarda. Am putut marca astfel castigarea titlului nostru si asta ne face fericiti", a afirmat Iniesta.

"In privinta problemei musculare, o am de la finala Cupei (21 aprilie), dar fac tot posibilul pentru a juca aceste cateva meciuri care imi mai raman cu Barca si incerc sa profit. Imi mai raman trei meciuri, sunt ultimele mele meciuri. Am spune ca finalul nu vine niciodata, dar in cele din urma vine si incerc sa profit de fiecare minut", a adaugat Iniesta.

Pentru atacantul catalan Luis Suarez, "la derby-uri, fiecare echipa vrea sa castige si cunoaste consecintele unei infrangeri''.

''Eu cred ca am vazut un meci foarte frumos. Ne doream sa castigam, am condus de doua ori la scor, dar eliminarea lui Sergi (Roberto) ne-a facut rau. Este complicat sa joci in inferioritate in fata unui adversar cum este Real Madrid, dar echipa a facut o munca spectaculoasa la nivel fizic, s-a aparat bine si meciul egal nu este un lucru rau", a precizat uruguayanul.

Gazdele au deschis scorul prin uruguayanul Luis Suarez (10), insa Real a egalat dupa numai cinci minute, prin portughezul Cristiano Ronaldo (15). Barca a ramas in 10 jucatori in finalul primei reprize, dupa eliminarea lui Sergi Roberto (45+2), in urma unei agresiuni asupra brazilianului Marcelo, dar catalanii au reusit sa preia conducerea pe tabela de marcaj chiar si in inferioritate numerica, gratie argentinianului Lionel Messi (52). Madrilenii au restabilit egalitatea prin galezul Gareth Bale (72) si puteau obtine victoria daca arbitrul ar fi acordat penalty la faza in care Marcelo a fost faultat in careu de Jordi Alba (76).

FC Barcelona, care avea deja asigurat titlul de campioana a Spaniei in acest sezon, a incheiat astfel a 42-a partida consecutiva fara infrangere in Primera Division.

Andres Iniesta (Barcelona) a jucat duminica pe Camp Nou ultimul sau derby cu Real Madrid, al 38-lea din cariera sa.

Iniesta a jucat primul sau derby cu Real in 2004, sub comanda lui Frank Rijkaard, iar de atunci a disputat 38 in total, dintre care 26 in campionat, cu un palmares de 16 victorii, 10 remize si 12 infrangeri. Mijlocasul spaniol a anuntat ca va parasi Barca dupa acest sezon, iar urmatoarea sa destinatie este China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Andres Iniesta Barcelona, #Barcelona Real Madrid , #stiri FC Barcelona