Spania: Roman arestat pentru posesie de droguri

Vineri, 01 August 2008, ora 14:27
1777 citiri
Spania: Roman arestat pentru posesie de droguri

In cadrul unei operatiuni desfasurate vineri de politia spaniola, un roman a fost arestat pentru posesia a 316 kilograme de heroina care putea valora pe piata neagra peste 54 de milioane de euro, descoperita la bordul unui velier in apropiere de Barcelona.

Autoritatile au anuntat a anuntat ca aceasta captura este "cea mai mare realizata vreodata" in Spania, relateaza AFP.

Aceasta operatiune, care a dus la arestarea a patru persoane de origine turca si a unui roman, a permis politiei sa descopere "pentru prima data" introducerea heroinei pe cale maritima in Spania.

Drogurile tocmai fusesera aduse la bordul unei ambarcatiuni in portul Sitges, din apropiere de Barcelona, si urmau sa fie transportate cu o furgoneta "spre o locuinta", potrivit sursei.

Heroina a fost descoperita sub forma a 633 pachete de cate 500 de grame fiecare, iar pretul ei pe piata neagra ar fi putut depasi 54 milioane de euro.

Activitatea unuia dintre presupusii lideri ai acestei retele de traficanti era supravegheata de luni de zile.

"Olandezul de origine turca" pregatea, in momentul arestarii, "o operatiune de import de heroina si era in contact cu o organizatie turca ce opera din Olanda si Turcia", potrivit politiei.

El a mai facut inchisoare, fiind arestat in 1994, cand conducea o retea de trafic de droguri descoperita dupa confiscarea la Madrid a 118 kilograme de heroina.

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunțat că a fost nominalizat pentru ”The International Dublin Literary Award” pentru romanul ”Solenoid”. "”Solenoid” se află pe lista scurtă a...
#roman, #arestat, #droguri, #Spania, #velier , #stiri FC Barcelona