Surprize mari in Spania: FC Barcelona si Real Madrid invinse in aceeasi zi

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 09:05
4292 citiri
Surprize mari in Spania: FC Barcelona si Real Madrid invinse in aceeasi zi
Foto: Instagram/FC Barcelona

FC Barcelona si Real Madrid, principalele favorite la castigarea editiei din acest an a Cupei Spaniei la fotbal, au fost eliminate in sferturile de finala ale acestei competitii, dupa ce au fost invinse in meciurile disputate joi seara.

Barca, castigatoarea a 30 de cupe nationale (un record) a fost invinsa la limita pe terenul formatiei Athletic Bilbao (scor 0-1), bascii marcand golul victoriei in prelungirile reprizei secunde a partidei de pe San Mames, prin atacantul Ianki Williams (90+3).

Acest esec vine pe fondul crizei interne pe care o traverseaza clubul catalan, dupa conflictul dintre starul argentinian Lionel Messi si directorul sportiv Eric Abidal.

Real Madrid, liderul din Primera Division, s-a inclinat pe teren propriu in intalnirea cu Real Sociedad (scor 3-4). Oaspetii au deschis scorul in prima repriza, prin norvegianul Martin Odegaard (22), jucator imprumutat de madrileni gruparii din San Sebastian, iar apoi si-au majorat avantajul in debutul reprizei secunde, gratie dublei suedezului Alexander Isak (54, 56). Fundasul brazilian Marcelo a redus din handicap (59), insa Sociedad a refacut diferenta de trei goluri dupa reusita lui Mikel Merino (69).

Real Madrid a dominat finalul jocului marcand de doua ori, prin Rodriygo (91) si Nacho Fernandez (90+3), goluri insuficiente insa pentru a mai schimba soarta calificarii.

Athletic Bilbao si Real Sociedad se alatura astfel formatiilor Granada si Mirandes (D2), care si-au asigurat prezenta in penultimul act al Cupei Spaniei in urma meciurilor disputate marti si miercuri.

Rezultate - sferturi de finala:

marti

Granada - CF Valencia 2-1

Au marcat: Soldado 3, 90+4 - penalty, respectiv Rodrigo Moreno 40.

miercuri

Mirandes (D2) - Villarreal 4-2

Au marcat: Barrozo 17, Merquelanz 45+3 - penalty, Onaindia 58, Antonio Sanchez 90+2, respectiv Ontiveros 32, Cazorla 56 - penalty.

joi

Real Madrid - Athletic Bilbao 3-4

Au marcat: Marcelo 59, Rodrygo 81, Nacho 90+3, respectiv Odegaard 22, Isak 54, 56, Merino 69)

Athletic Bilbao - FC Barcelona 1-0

A marcat: Williams 90+3.

Vineri va avea loc tragerea la sorti a meciurilor din semifinalele Cupei Spaniei, programate pe 3 si 4 februarie. Finala va avea loc in data de 18 aprilie.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#rezultate Cupa Spaniei, #Real Madrid Cupa Spaniei, #FC Barcelona Cupa Spaniei , #stiri FC Barcelona