"Tata" Martino desfiinteaza "tiki-taka" la Barcelona

Miercuri, 07 August 2013, ora 22:48
2578 citiri
"Tata" Martino desfiinteaza "tiki-taka" la Barcelona
Foto: Sport

Gerardo "Tata" Martino, noul antrenor al Barcelonei a adus multe noutati in strategia de joc a catalanilor. Tehnicianul argentinian este pe cale de a renunta la stilul "tiki-taka" practicat de fostii antrenori Pep Guardiola si Tito Vilanova.

Intr-un interviu acordat postului Radio Catalunya, mijlocasul Javier Mascherano a trecut in revista cateva din inovatiile pregatite de noul tehnician: "Este clar ca fiecare antrenor are maniera sa de a antrena. Ceea ce ne cere Gerardo este sa facem pressing in atac sa recuperam balonul acolo. Ii place sa tinem de minge, dar ne cere sa fim mai directi si sa avem atacuri rapide pentru a surprinde adversarul".

O alta schimbare observata de jucatorul argentinian este in aparare unde "Tata" Martino prefera marcajul la om renuntatnd la marcajul in zona popularizat de predecesorii sai: "Ideea lui este sa marcam jucatorul. Incercam sa ne adaptam. Totul se rezuma la convingerea pe care o avem, responsabilitatea este a noastra".

Pe de alta parte si fundasul lateral Dani Alves a recunoscut intr-un interviu acordat unui alt post de radio catalan RAC1 ca sosirea lui "Tata" Martino a insemnat "un suflu nou pentru echipa". Aparatorul brazilian a declarat ca nu cunoaste "filosofia de joc a acestuia", dar a tinut sa se refere la noul antrenor cu apelativele "Mister" si "Profesorul".

Pe de alta parte, Dani Alves a afirmat si el ca "Tata" Martino are idea sa de cum trebuie facuta faza de aparare, si ceea ce trebuie facut este ca "jucatorii sa se adapteze" semnaland si ca acesta vrea sa insufle in stilul de joc pressingul: "Cand pressingul lipseste este o problema mentala. Sezonul trecut ne-a ajutat sa intelegem ca daca nu dam totul, nu ne vom indeplini obiectivele".

Brazilianul a mentionat in plus ca "Vrem sa recuperam jocul pe care l-am practicat inainte, care a placut suporterilor, sa revenim la forma pe care am pierdut-o in ultimii doi ani".

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Gerardo Tata Martino FC Barcelona, #Tata Martino desfinteaza tiki taka , #stiri FC Barcelona