Vezi cum ar arata o ipotetica liga catalana: Ce adversare ar putea avea Barcelona

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 19:41
2627 citiri
Vezi cum ar arata o ipotetica liga catalana: Ce adversare ar putea avea Barcelona
Foto: Punto Pelota

Daca Catalunia va obtine independenta pe data de 7 noiembrie in urma referedumului efectele se vor simti si in plan sportiv.

Barcelona si Espanyol, cele doua echipe din regiune care evolueaza in Primera Division, vor fi obligate sa se retraga din campionatul spaniol si sa joace intr-o liga locala.

Javier Tebas, presedintele Ligii Profesioniste, a lasat clar sa se inteleaga ca "Daca Catalunia va obtine independenta, tinand cont ca Legea Sportului ramane in vigoare in restul Spaniei, Barcelona nu va mai putea juca in La Liga pana nu se va modifica legea cu acordul parlamentului spaniol".

Inclusiv UEFA si FIFA s-au aratat a fi de neclintit: o singura tara, o singura liga, o singura selectionata.

In acest caz, Federatia Catalana de fotbal va fi nevoita sa organizeze un campionat propriu din care ar urma sa faca parte principalele 20 de echipe din regiune.

Iata ce echipe ar urma sa participe si din ce categorii provin formatiile:

Primera Division: Barcelona si Espanyol

Segunda Division: Girona, Llagostera, Sabadell

Segunda B: Gimnastic, Hospitalet, Sant Andreu, Cornella, Badalona, Lleida, Reus, Olot

Tercera division: Figueres, Manlleu, Terrasa, Palamos, Cerdanyola, Peralda, Vilafranca.

Potrivit insa celor de la Punto Pelota, acesta noua liga va fi un dezastru in special pentru Barcelona, care ar urma printre altele sa sufere importante pierderi financiare, sumele din drepturile de televizare, din publicitate si marketing vor scadea drastic, iar masa mare de spectatori prezenti meci de meci in prezent pe Nou Camp se va diminua in lipsa unor adversari de calitate.

In plus, se aminteste ca jucatori ca Messi, Neymar sau Luis Suarez vor fi pusi in situatia sa joace pe stadioane mici, in locul marilor arene, ca Santiago Bernabeu sau San Mames, o situatie care va fi considerata inacceptabila de vedetele echipei care se vor orienta spre alte ligi. Nu se uita nici de salariile multimilionare ale jucatorilor, care nu vor mai putea fi platite.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Barcelona liga Catalunia , #stiri FC Barcelona