Woody Allen, acuzat de plagiat

Luni, 09 Februarie 2009, ora 11:11
1236 citiri
Woody Allen, acuzat de plagiat
Foto: Cinemarx

Scriitorul spaniol Alex de Villar il acuza pe Woody Allen ca i-a plagiat romanul prin scenariul ultimului film, nominalizat la Oscar, "Vicky Cristina Barcelona", in care joaca Penelope Cruz, Scarlett Johansson si Javier Bardem.

Acesta sustine ca ideea filmului este inspirata din romanul "Goodbye, Barcelona", publicat in 1987, anunta Corriere de la Serra.

Mai mult chiar, romancierul a depus o plangere de plagiat la tribunalul din Spania inca din luna ianuarie. In urma unei analize, judecatorii sustin ca existe unele similtudini intre eroul principal din "Goodbye, Barcelona" si eroul principal din film, Juan Antonio, interpretat de Javier Bardem.

In filmul "Vicky Cristina Barcelona" doua tinere din America, Vicky si Cristina, isi petrec vacanta de vara in Barcelona. Vicky este o tanara sensibila care tocmai s-a logodit, in timp ce Cristina este o persoana careia ii plac experimentele emotionale si sexuale.

In Barcelona, ele sunt atrase intr-o serie de incurcaturi romantice neconventionale alaturi de carismaticul pictor Juan Antonio si fosta sa sotie, Maria Elena, o femeie frumoasa si tempestuoasa. Aventurile celor patru scapa de sub control si creeaza numeroase momente amuzante.

Plasat in Barcelona, cu decoruri pline de senzualitate mediteraneana, filmul lui Woody Allen aduce intr-o forma nostima si fara inhibitii, un omagiu iubirii in toate formele ei.

Quarterly Report - Editia 4

David Popovici, invincibil. Românul a făcut ”dubla” la Barcelona, cu o victorie la limită în proba-regină
David Popovici, invincibil. Românul a făcut ”dubla” la Barcelona, cu o victorie la limită în proba-regină
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 100 m liber, proba-regină a natației, din cadrul etapei de la Barcelona a circuitului Mare Nostrum. Popovici a încheiat proba cu...
David Popovici, o nouă cursă pentru aur. Când are loc finala de la Barcelona
David Popovici, o nouă cursă pentru aur. Când are loc finala de la Barcelona
Înotătorul David Popovici, dublu campion european (100 şi 200 m liber), s-a calificat joi în finala probei de 100 m liber a concursului Mare Nostrum de la Barcelona cu al cincilea timp din...
#Woody Allen, #acuzat plagiat scenariu, #Vicky Cristina Barcelona, #Goodbye, #barcelona, #Alex Villar , #stiri FC Barcelona