Barclays risca o amenda de 470 de milioane de dolari

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 12:23
2036 citiri
Barclays risca o amenda de 470 de milioane de dolari
Foto: Reuters

Grupul bacar Barclays ar putea fi amendat cu 470 de milioane de dolari de autoritatile americane, fiind acuzat de incercarea de manipulare a pietei energiei din California, intre 2006 si 2008.

Barclays neaga acuzatiile, iar amenda, daca se va aplica, va fi mai mare decat cea platita de banca in cazul scandalului legat de manipularea ratei Libor, relateaza BBC News.

Banca are la dispozitie 30 de zile pentru a depune contestatie fata de amenda.

Barclays este invinuita de facilitarea comunicatiilor intre patru traderi. Acestia, veterani ai firmei de energie Mirant, care a fost amendata cu sute de milioane de dolari dupa scandalul legat de energia electrica din California in urma cu un deceniu, ar fi facut schimb de mesaje in care explicau cum vor folosi anumite tehnici de trading intr-o piata, pentru a profita in alta piata.

Traderii sunt acuzati de manipularea preturilor la energie pentru a face bani, cauzand pierderi companiilor rivale in valoare de 139 de milioane de dolari si castigand 34,9 milioane de dolari.

In luna iunie, Barclays a fost amendata cu 290 de milioane de lire sterline de autoritatile britanice si americane, pentru incercarea de manipulare a ratei interbancare Libor, care afecteaza costurile pentru ipoteci si credite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#amenda Barclays manipulare energie, #Barclays manipulare piata energie , #stiri Barclays