Scandalul manipularii Libor si Euribor: Vor fi efectuate arestari

Luni, 23 Iulie 2012, ora 12:03
3452 citiri
Scandalul manipularii Libor si Euribor: Vor fi efectuate arestari
Foto: Reuters

Procurorii americani si autoritatile europene sunt aproape de arestarea unor traderi, sub acuzatia de colaborare pentru manipularea ratelor dobanzilor pentru imprumuturile interbancare, potrivit unor surse din cadrul investigatiei.

Procurorii federali din Washington deja au contactat avocatii care ii reprezinta pe unii dintre suspecti pentru a le aduce la cunostinta acuzatiile, iar arestarile sunt iminente, potrvit surselor, citate de Reuters.

Avocatii, dintre care o parte reprezinta suspectii, au spus ca procurorii au indicat ca arestarile vor fi facute in urmatoarele saptamani. In investigatiile fraudelor financiare, nu este iesit din comun ca avocatii suspectilor sa fie informati despre acuzatii si arestari inainte de efectuarea acestora.

Conform unei surse din Europa, acuzatiile individuale nu vor influenta deciziile care vor fi luate de autoritatile de reglementare fata de institutiile bancare in sine. "Insa bancile spera ca autoritatile sa vada ca scandalul a fost cauzat, in cea mai mare parte, de comportamentul unor traderi", a spus sursa.

In Europa, autoritatile vor acuza mai multi traderi de la cateva banci, acuzati de manipularea ratelor Libor si Euribor.

In scandal sunt implicate bancile Barclays, UBS, Citigroup si HSBC si Deutsche Bank, deocamdata. Barclays a fost deja amendata cu 453 de milioane de dolari, iar o parte din celelalte banci si-au angajat grupuri de avocati pentru a se apara.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#arestari scandal manipulare Libor, #Barclays manipulare Libor, #arestari traderi banci , #stiri Barclays