Fost antrenor de fotbal, supranumit ”diavolul întruchipat”, a murit în închisoare

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 23:32
3735 citiri
Fost antrenor de fotbal, supranumit ”diavolul întruchipat”, a murit în închisoare
Barry Bennell

Fostul antrenor şi căutător de talente al clubului Crewe Alexandria, Barry Bennell, a murit în închisoare la vârsta de 69 de ani. În 2018, el a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale asupra unor juniori în anii '80, relatează BBC.

Bennell a murit la HMP Littlehey, în apropiere de Huntingdon, Cambridgeshire, pe 16 septembrie, a declarat serviciul penitenciar.

Bennell a fost tratat pentru cancer timp de mai mulţi ani şi a fost supus unor operaţii de îndepărtare a tumorilor de pe limbă în 2004 şi 2016, deşi se spunea că era în remisie în 2020.

Cauza decesului său nu a fost dezvăluită.

Fostul antrenor al echipei Crewe Alexandra şi scouter al lui Manchester City a abuzat de băieţi în anii 1970, 1980 şi 1990.

Un judecător de la Liverpool Crown Court l-a descris ca fiind "diavolul întruchipat" atunci când a fost condamnat la încă patru ani în 2020.

Bennell a fost încarcerat pentru prima dată în Florida în 1994 pentru că a violat un băiat britanic în timpul unui turneu de fotbal în America, înainte de a fi condamnat la închisoare în Marea Britanie în 1998, 2015, 2018 şi 2020.

În urma condamnărilor sale din 2018, peste 80 de alte presupuse victime au ieşit în faţă pentru a raporta abuzurile.

La audierea pentru pronunţarea sentinţei în 2020, procurorul Owen Edwards,anunţase că va fi ultima urmărire penală, după ce s-a luat decizia de a continua doar cu cazurile care implică cele mai grave infracţiuni.

El a declarat că Bennell a fost responsabil pentru "abuzul sexual industrial al băieţilor".

În instanţă, în timpul procesului său din 2018, victimele lui Bennell au povestit că acesta avea o "putere" asupra lor, în timp ce visau să devină fotbalişti profesionişti.

Bennell a abuzat de băieţi în casele sale, unde avea jocuri şi animale de companie exotice, inclusiv o pumă şi o maimuţă, dar şi în călătoriile în străinătate şi în maşina sa în timp ce se îndreptau spre şi de la antrenamente.

Eveniment Quarterly Report

Doliu la clubul Rapid. A murit unul dntre cei mai buni antrenori
Doliu la clubul Rapid. A murit unul dntre cei mai buni antrenori
Fostul luptător şi antrenor Constantin Alexandru a încetat din viaţă la 83 de ani, a anunţat Clubului Sportiv Rapid pe un site de socializare. ''A încetat din viaţă, la 83 de ani,...
Noi detalii din ancheta privind decesul artistei DJ Lalla. Variantele luate în calcul de polițiști
Noi detalii din ancheta privind decesul artistei DJ Lalla. Variantele luate în calcul de polițiști
Şefa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Mădălina-Sorina Vlangăr a declarat marţi, 3 octombrie, că decesul Laurei Roşca, cunoscută drept DJ Lalla, a survenit în urma...
#Barry Bennell, #deces, #diavol, #inchisoare , #stiri fotbal