Barza neagră, specia rară care a început să trăiască în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl

Joi, 30 Martie 2023, ora 17:39
1649 citiri
Barza neagră, specia rară care a început să trăiască în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl
Berzele negre aleg zone îndepărtate FOTO Twitter

O specie rară de barză trăiește pe teritoriul zonei de excludere de la Cernobîl, care nu se viețuiește niciodată în apropierea oamenilor. Berzele negre aleg zone îndepărtate cu păduri dese și mlaștini pentru cuibărit.

Acest lucru a fost raportat în serviciul de presă al Biosferei ecologice de la Cernobîl. Specia de barză neagră este listată în Cartea Roșie a Ucrainei.

„Barza este neagră. Spre deosebire de barza albă, este o pasăre care nu se instalează niciodată în apropierea unei locuințe umane. Cu toate acestea, oamenii au fost întotdeauna interesați de ”surorile” berzei albe. Pentru cuibărit, pasărea alege zone îndepărtate, cu multe păduri și mlaștini. E important să existe copaci bătrâni cu o coroană întinsă", a spus un reprezentant al rezervației.

Serviciul de presă a adăugat că barza neagră este o pasăre care cuibărește în zona Cernobîl. Aici locuiesc aproximativ 25 de cupluri. În iarnă, migrează în Africa, oprindu-se adesea (uneori pentru toată iarna) în zonele umede din Israel.

În zona de excludere a Cernobîlului, pe lângă animalele domestice și sălbatice, în apropierea persoanelor care desfășoară activități independente locuiesc și pisicile și câinii, unii devenind sălbatici.

#barza, #neagra, #zona, #excludere, #cernobil , #Cernobil